Go Back
+ servings
Hagymás tojássaláta

Hagymás tojássaláta

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Hagymás tojássaláta.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 10 perc
Teljes idő 20 perc
Fogás hideg előétel
Konyha Magyar
Mennyiség 2 főre
Kalória 449 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • A tojásokat forrástól számítva 10 percig főzzük, majd hagyjuk kihűlni.
  • A tejfölt, egy tálba öntjük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, édesítjük.
  • A vöröshagymát nagyon apróra vágjuk, majd az öntetbe keverjük.
  • A tojásokról eltávolítjuk a héjat, majd kockára vágjuk. A főtt tojást beletesszük a szeletelőbe, és a szokásos módon felvágjuk. Ezután óvatosan megfogjuk, és 90 fokban elfordítva visszatesszük a szeletelőbe, majd újra vágjuk.
  • A tojást a tálba tesszük a többi hozzávaló közé és az egészet alaposan összekeverjük. Pár órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.
  • Húsok mellé köretnek, de akár egy friss ropogós kiflivel vagy zsömlével fogyasztva is nagyon finom a majonézes-hagymás tojássaláta.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Hagymás tojássaláta-hoz.

Tápérték

Kalória: 449kcalSzénhidrát: 21gFehérje: 20gZsír: 32gTelített zsír: 14gTöbbszörösen telítetlen zsír: 3gEgyszeresen telítetlen zsír: 9gTrans Fat: 1gKoleszterin: 550mgNátrium: 802mgKálium: 388mgÉlelmi rost: 1gCukor: 16gVitamin A: 1337IUVitamin C: 5mgKalcium: 189mgVas: 3mg
Keyword tojássaláta
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!