A tojásokat forrástól számítva 10 percig főzzük, majd hagyjuk kihűlni.
A tejfölt, egy tálba öntjük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, édesítjük.
A vöröshagymát nagyon apróra vágjuk, majd az öntetbe keverjük.
A tojásokról eltávolítjuk a héjat, majd kockára vágjuk. A főtt tojást beletesszük a szeletelőbe, és a szokásos módon felvágjuk. Ezután óvatosan megfogjuk, és 90 fokban elfordítva visszatesszük a szeletelőbe, majd újra vágjuk.
A tojást a tálba tesszük a többi hozzávaló közé és az egészet alaposan összekeverjük. Pár órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.
Húsok mellé köretnek, de akár egy friss ropogós kiflivel vagy zsömlével fogyasztva is nagyon finom a majonézes-hagymás tojássaláta.