Go Back
+ servings
Foszlós kalács

Foszlós kalács

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Foszlós kalács.
4 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 30 perc
Teljes idő 50 perc
Fogás desszert
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 953 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • Az élesztőt meleg helyen megfuttatjuk kb. 1 dl langyos cukros (1 teáskanál kristálycukrot adtam hozzá) tejben. A tojásokat alaposan elkeverem a cukorral, majd hozzáadom felváltva a lisztet, a sót, a felfutott élesztőt és a maradék (2 dl) langyos tejet.
  • Lágy tésztát dagasztok belőle, majd a hozzáadom az olvasztott vajat, ezzel is dagasztom, egészen addig, míg a gerendáról nem csöpög a víz. 1 órán keresztül, langyos helyen a duplájára kelesztem.
  • Majd lazán átgyúrom, három részbe (copfba) veszem, összefonom, sütőpapírral kibélelt tepsiben elhelyezve, újabb félórát kelesztem. 1 evőkanál tejet elkeverek 1 tojássárgájával, és a kalácsot alaposan megkenegetem vele mindenhol.
  • 175°C fokra előmelegített sütőben sütöm kb. fél órát, addigra a teteje is szép aranybarna színt kap.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Foszlós kalács-hoz!

Tápérték

Kalória: 953kcalSzénhidrát: 151gFehérje: 25gZsír: 28gTelített zsír: 16gTöbbszörösen telítetlen zsír: 2gEgyszeresen telítetlen zsír: 7gTrans Fat: 1gKoleszterin: 186mgNátrium: 339mgKálium: 385mgÉlelmi rost: 6gCukor: 34gVitamin A: 924IUVitamin C: 1mgKalcium: 141mgVas: 8mg
Keyword kelt tészta
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!