Go Back
+ servings
Vajas-mandulás sütemény

Vajas-mandulás sütemény

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Vajas-mandulás sütemény.
5 Értékelés 4 szavazat
Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 15 perc
Teljes idő 25 perc
Fogás desszert
Konyha Német
Mennyiség 6 főre
Kalória 1157 kcal

Hozzávalók
  

a tésztához:

a tetejére:

Elkészítés
 

  • A sütőt 180 ºC-ra előmelegítem. A vajat folyékonnyá olvasztom, majd a tészta hozzávalóit a receptben írt sorrendben robotgéppel alaposan összedolgozom. Egy közepes tepsit kivajazok a tésztát belesimítom. 15 percig sütöm.
  • A tetejére a vajat felolvasztom és összedolgozom a cukorral és mindkét fajta mandulával, majd annyi tejet adok hozzá, hogy krémes masszát kapjak. A megsült tésztára rásimítom a mandulás masszát. Nem kell megijedni attól, hogy folyós a massza (azért írom ezt, mert nekem meglepő volt, noha logikusan végig gondolva a receptet, ez természetes :) ), a tésztát nem áztatja el, hanem csak finoman beleolvad. Hogy ez megtörténjen, visszateszem a sütőbe és további 20 percig sütöm. Miután a tepsiben kihűlt, felvágom.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Vajas-mandulás sütemény-hez!

Tápérték

Kalória: 1157kcalSzénhidrát: 124gFehérje: 17gZsír: 70gTelített zsír: 34gTöbbszörösen telítetlen zsír: 7gEgyszeresen telítetlen zsír: 24gTrans Fat: 2gKoleszterin: 247mgNátrium: 423mgKálium: 393mgÉlelmi rost: 5gCukor: 86gVitamin A: 1814IUVitamin C: 0.2mgKalcium: 201mgVas: 4mg
Keyword desszert, sütemény
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!