Go Back
+ servings
Diós párna

Diós párna

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Diós párna.
4.50 Értékelés 2 szavazat
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 30 perc
Teljes idő 50 perc
Fogás desszert
Konyha Magyar
Mennyiség 8 főre
Kalória 940 kcal

Hozzávalók
  

a szóráshoz:

Elkészítés
 

  • A tejet egy vizezett gyorsforralóban a cukrokkal együtt felfőzzük, majd hozzákeverjük a darált diót, belereszeljük a citrom héját, ízesítjük rummal. Hagyjuk kihűlni.
  • A leveles tésztát szobahőmérsékleten hagyjuk kiolvadni, míg nyújthatóvá válik, majd lisztezett deszkán kinyújtjuk.( A tészta tetejét is lisztezni kell.) Derelye vágóval négyzetekre vágjuk, és mindegyik négyzet közepére teáskanállal teszünk a diótöltelékből. A párnákat félbe hajtjuk, a szélét kicsit összenyomogatjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk. Előmelegített sütőben, 200 °C fokon, alsó-felső állásnál, közép bordamagasságon kb. 30 perc alatt világosra sütjük. 2 percig pihentetjük nyitott sütőajtónál, majd kivéve megszórjuk porcukorral.
  • A tepsin hagyjuk kihűlni, majd tálcára tesszük őket. Ebből a mennyiségből 2 tepsinyi sütemény lesz. (Az, hogy hány db, tőlünk függ. Én az egyik sütésnél 16 darabra vágtam, a másik alkalommal 24-re, attól függ, milyen vékonyra nyújtjuk a tésztát.)

Megjegyzés

Jó étvágyat a Diós párna-hoz!

Tápérték

Kalória: 940kcalSzénhidrát: 72gFehérje: 15gZsír: 68gTelített zsír: 14gTöbbszörösen telítetlen zsír: 21gEgyszeresen telítetlen zsír: 29gKoleszterin: 4mgNátrium: 316mgKálium: 258mgÉlelmi rost: 4gCukor: 14gVitamin A: 48IUVitamin C: 1mgKalcium: 75mgVas: 4mg
Keyword aprósütemény, desszert
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!