Go Back
+ servings
Toffifee torta

Toffifee torta

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Toffifee torta.
4.80 Értékelés 5 szavazat
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 35 perc
Teljes idő 50 perc
Fogás desszert
Konyha Magyar
Mennyiség 6 főre
Kalória 1075 kcal

Hozzávalók
  

a tortalaphoz:

a krémhez:

Elkészítés
 

Krém:

  • Kezdjük a krémmel. Melegítsük fel a tejszínt, de ne forraljuk.
  • Olvasszuk meg benne a kisebb darabokra tört csokoládét, majd adjuk hozzá a mogyorókrémet. Keverjük el, hűtsük le és tegyük hűtőbe.

Tortalap:

  • A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, félidőben hozzáadjuk a sót. Ha kemény a hab, lassan adagoljuk a cukrot, majd ugyancsak lassan egyenként a tojások sárgáját és legvégén a sütőporral és kakaóval elkevert lisztet.
  • Miután miden alapanyag belekerült még legalább 2-3 percig dolgoztassuk a robotgéppel.
  • Egy kikent és kilisztezett, vagy sütőpapírral kibélelt tortaformába öntjük, majd 180 °C fokos előmelegített sütőben kezdjük el sütni, amikor már érezzük az illatát, visszavesszük 160-170°C fokra. Sütési idő kb 35 perc. Csak a legvégén nyissuk ki a sütő ajtaját és tűpróbával ellenőrizzük.
  • Hűtsük le. Jelen esetben kisebb tepsiben sütöttem így kettévágtam, de ha kerek formában sütjük, magasabb lesz így lehet háromba is.

Összeállitás:

  • Ha kihűlt a krém robotgéppel habosítsuk fel (sok idő), majd kenjük be vele a lapokat és a torta tetejét is.
  • Sokan magával a toffifee csokoládéval díszítik, de én sajnáltam erre felhasználni. A másik lehetőség, hogy előre pörkölt és kisebb darabokra tört mogyorót keverhetünk a krémbe vagy azzal szórhatjuk meg.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Toffifee torta-hoz!

Tápérték

Kalória: 1075kcalSzénhidrát: 72gFehérje: 27gZsír: 79gTelített zsír: 35gTöbbszörösen telítetlen zsír: 9gEgyszeresen telítetlen zsír: 29gTrans Fat: 0.04gKoleszterin: 308mgNátrium: 418mgKálium: 926mgÉlelmi rost: 9gCukor: 43gVitamin A: 1136IUVitamin C: 0.01mgKalcium: 236mgVas: 9mg
Keyword sütemény, torta
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!