Kezdjük a krémmel. Melegítsük fel a tejszínt, de ne forraljuk.
Olvasszuk meg benne a kisebb darabokra tört csokoládét, majd adjuk hozzá a mogyorókrémet. Keverjük el, hűtsük le és tegyük hűtőbe.
Tortalap:
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, félidőben hozzáadjuk a sót. Ha kemény a hab, lassan adagoljuk a cukrot, majd ugyancsak lassan egyenként a tojások sárgáját és legvégén a sütőporral és kakaóval elkevert lisztet.
Miután miden alapanyag belekerült még legalább 2-3 percig dolgoztassuk a robotgéppel.
Egy kikent és kilisztezett, vagy sütőpapírral kibélelt tortaformába öntjük, majd 180 °C fokos előmelegített sütőben kezdjük el sütni, amikor már érezzük az illatát, visszavesszük 160-170°C fokra. Sütési idő kb 35 perc. Csak a legvégén nyissuk ki a sütő ajtaját és tűpróbával ellenőrizzük.
Hűtsük le. Jelen esetben kisebb tepsiben sütöttem így kettévágtam, de ha kerek formában sütjük, magasabb lesz így lehet háromba is.
Összeállitás:
Ha kihűlt a krém robotgéppel habosítsuk fel (sok idő), majd kenjük be vele a lapokat és a torta tetejét is.
Sokan magával a toffifee csokoládéval díszítik, de én sajnáltam erre felhasználni. A másik lehetőség, hogy előre pörkölt és kisebb darabokra tört mogyorót keverhetünk a krémbe vagy azzal szórhatjuk meg.