Go Back
+ servings
Sajttal töltött gomba

Sajttal töltött gomba

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Sajttal töltött gomba.
4 Értékelés 4 szavazat
Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 20 perc
Teljes idő 30 perc
Fogás meleg előétel
Konyha Magyar
Mennyiség 2 főre
Kalória 481 kcal

Hozzávalók
  

a tepsi kikenéséhez:

  • olaj

Elkészítés
 

  • A gombát folyó víz alatt megmossuk, majd szárazra töröljük.
  • A gombák szárát kiszedjük, arra nem lesz szükségünk. (Később levesbe, vagy raguba felhasználható.)
  • Kiolajazott tepsibe helyezzük a gombákat. Sózzuk, borsozzuk, teszünk bele apróra vágott kaprot, és mindegyik fejbe teszünk egy kevés edámi sajtot, és ugyanennyi füstölt sajtot. Fóliával lefedjük, és 200°C fokos sütőbe tesszük 10 percre, majd fólia nélkül addig sütjük, míg szépen megpirul a tetüjük.
  • Tálaláskor zöld kaporral és petrezselyemzölddel megszórjuk.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Sajttal töltött gomba-hoz!

Tápérték

Kalória: 481kcalSzénhidrát: 5gFehérje: 15gZsír: 46gTelített zsír: 13gTöbbszörösen telítetlen zsír: 8gEgyszeresen telítetlen zsír: 20gTrans Fat: 0.1gKoleszterin: 60mgNátrium: 1372mgKálium: 241mgÉlelmi rost: 1gCukor: 0.5gVitamin A: 1838IUVitamin C: 18mgKalcium: 458mgVas: 2mg
Keyword gomba, zöldség
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!