Go Back
+ servings
Mézeskalács

Mézeskalács

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Mézeskalács.
4.67 Értékelés 3 szavazat
Előkészítés 1 óra
Sütés/főzés 10 perc
Teljes idő 1 óra 10 perc
Fogás desszert
Konyha Magyar
Mennyiség 8 főre
Kalória 924 kcal

Hozzávalók
  

a cukormázhoz:

  • 1 db tojásfehérje
  • 7 dkg cukor
  • citromlé

Elkészítés
 

  • A porszerű anyagokat (liszt, porcukor, szódabikarbóna, fahéj, szegfűszeg, só) egy nagy tálban összekeverjük.
  • A zsírt belemorzsoljuk a száraz hozzávalókhoz.
  • A mézet és a tojásokat is hozzáadjuk, majd az egészet jól összegyúrjuk. Amennyiben szükséges, a félretett lisztet fokozatosan adjuk hozzá, hogy a tészta ne legyen túl ragadós.
  • A tésztát letakarjuk és hűtőbe tesszük kb. 1 órára.
  • A sütőt előmelegítjük.
  • Lisztezett felületen a tésztát 2-3 mm vastagra nyújtjuk, majd különféle formájú szaggatóval alakzatokat szaggatunk ki belőle.
  • Egy sütőlemezre helyezzük a mézeskalácsokat és közepes hőfokon sütjük, amíg aranybarnára sülnek. Vigyázat, gyorsan megsül!
  • Cukormáz: A tojásfehérjét a cukorral gőz felett felverjük, majd hozzáadjuk a citromlevet vagy ecetet. Nyomózsákba töltjük és díszítjük vele a mézeskalácsokat.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Mézeskalács-hoz!

Tápérték

Kalória: 924kcalSzénhidrát: 182gFehérje: 16gZsír: 15gTelített zsír: 6gTöbbszörösen telítetlen zsír: 2gEgyszeresen telítetlen zsír: 6gTrans Fat: 0.01gKoleszterin: 73mgNátrium: 447mgKálium: 205mgÉlelmi rost: 5gCukor: 84gVitamin A: 95IUVitamin C: 3mgKalcium: 52mgVas: 7mg
Keyword desszert, sütemény
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!