Go Back
+ servings
Krumplifőzelék

Krumplifőzelék

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Krumplifőzelék.
4.67 Értékelés 3 szavazat
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 25 perc
Teljes idő 40 perc
Fogás főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 367 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • A krumplit megpucoljuk és kockákra vágjuk és annyi vízben feltesszük főni amennyi éppen ellepi, hozzá adjuk az apróra vágott hagyma felét, a babérlevelet és a sót és kb. 15 perc alatt puhára főzzük.
  • Amíg fő addig rántást készítünk a lisztből és a zsírból, melyben a finomra vágott vöröshagymát is megpároljuk. Ízlés szerint a kész rántásba keverhetünk őrölt pirospaprikát.
  • A rántást nagyon óvatosan a megfőtt burgonyához keverjük. Sóval ismét ízesítjük ha kell és lassan készre főzzük.
  • Az elkészített főzelékhez tejfölt keverünk .

Megjegyzés

Jó étvágyat a Krumplifőzelék-hez!

Tápérték

Kalória: 367kcalSzénhidrát: 36gFehérje: 6gZsír: 23gTelített zsír: 7gTöbbszörösen telítetlen zsír: 4gEgyszeresen telítetlen zsír: 10gTrans Fat: 0.1gKoleszterin: 33mgNátrium: 326mgKálium: 793mgÉlelmi rost: 4gCukor: 5gVitamin A: 730IUVitamin C: 32mgKalcium: 109mgVas: 2mg
Keyword főzelék
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!