Go Back
+ servings
Párizsi kifli

Párizsi kifli

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Párizsi kifli.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 25 perc
Sütés/főzés 25 perc
Teljes idő 50 perc
Fogás deszert
Konyha Magyar
Mennyiség 12 főre
Kalória 601 kcal

Hozzávalók
  

a tésztához:

  • 5 db tojásfehérje
  • 25 dkg porcukor
  • 18 dkg dió darált
  • 1 evőkanál burgonya keményítő
  • 1 késhegynyi sütőpor

a krémhez:

a mázhoz:

  • 20 dkg étcsokoládé
  • 10 dkg kókuszolaj

Elkészítés
 

Tészta:

  • A fehérjéből és a cukorból kemény habot verünk gőz fölött.
  • A habot levesszük a gőzről és óvatosan bele keverjük a diót, keményítőt és a sütőport vagy a szódabikarbónát.
  • Habzsákba töltjük és sütő papírral bélelt plébe kis kifli formákat nyomunk.
  • 100°C-on addig sütjük amíg aranybarna nem lesz.

Krém:

  • Gőz fölött a sárgáját a cukorral sűrűsödésig habosra verjük. Levesszük a gőzről és haddjuk hűlni.
  • Közben a margarint keverjük habosra a kakaóval és a rummal.
  • a kihűlt a tojást összekeverjük a kakaós margarinnal még egyszer habosra és haddjuk hűtőben még 10-15 percet hűlni..
  • Habzsákba töltjük és a kihűlt kiflikre nyomjuk a krémet.

Csoki:

  • Gőz fölött a csokoládét a margarinnal felolvasztjuk és bevonjuk vele a kifliket.
  • Hűtőbe vagy hideg helyre tesszük a sütiket pihenni.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Párizsi kifli-hez!

Tápérték

Kalória: 601kcalSzénhidrát: 49gFehérje: 7gZsír: 44gTelített zsír: 16gTöbbszörösen telítetlen zsír: 12gEgyszeresen telítetlen zsír: 13gTrans Fat: 0.01gKoleszterin: 83mgNátrium: 245mgKálium: 251mgÉlelmi rost: 3gCukor: 41gVitamin A: 863IUVitamin C: 0.3mgKalcium: 56mgVas: 3mg
Keyword desszert, sütemény
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!