Go Back
Print
Recipe Image
Megjegyzés
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Párizsi kifli
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Párizsi kifli.
5
Értékelés 1 szavazat
Nyomtatás
Pin Recept
Előkészítés
25
perc
perc
Sütés/főzés
25
perc
perc
Teljes idő
50
perc
perc
Fogás
deszert
Konyha
Magyar
Mennyiség
12
főre
Kalória
601
kcal
Hozzávalók
1x
2x
3x
a tésztához:
5
db
tojásfehérje
25
dkg
porcukor
18
dkg
dió
darált
1
evőkanál
burgonya keményítő
1
késhegynyi
sütőpor
a krémhez:
5
db
tojássárgája
20
dkg
porcukor
25
dkg
margarin
2
evőkanál
rum
2
evőkanál
kakaópor
a mázhoz:
20
dkg
étcsokoládé
10
dkg
kókuszolaj
Elkészítés
Tészta:
A fehérjéből és a cukorból kemény habot verünk gőz fölött.
A habot levesszük a gőzről és óvatosan bele keverjük a diót, keményítőt és a sütőport vagy a szódabikarbónát.
Habzsákba töltjük és sütő papírral bélelt plébe kis kifli formákat nyomunk.
100°C-on addig sütjük amíg aranybarna nem lesz.
Krém:
Gőz fölött a sárgáját a cukorral sűrűsödésig habosra verjük. Levesszük a gőzről és haddjuk hűlni.
Közben a margarint keverjük habosra a kakaóval és a rummal.
a kihűlt a tojást összekeverjük a kakaós margarinnal még egyszer habosra és haddjuk hűtőben még 10-15 percet hűlni..
Habzsákba töltjük és a kihűlt kiflikre nyomjuk a krémet.
Csoki:
Gőz fölött a csokoládét a margarinnal felolvasztjuk és bevonjuk vele a kifliket.
Hűtőbe vagy hideg helyre tesszük a sütiket pihenni.
Megjegyzés
Jó étvágyat a Párizsi kifli-hez!
Tápérték
Kalória:
601
kcal
Szénhidrát:
49
g
Fehérje:
7
g
Zsír:
44
g
Telített zsír:
16
g
Többszörösen telítetlen zsír:
12
g
Egyszeresen telítetlen zsír:
13
g
Trans Fat:
0.01
g
Koleszterin:
83
mg
Nátrium:
245
mg
Kálium:
251
mg
Élelmi rost:
3
g
Cukor:
41
g
Vitamin A:
863
IU
Vitamin C:
0.3
mg
Kalcium:
56
mg
Vas:
3
mg
Keyword
desszert, sütemény
Próbálta ezt a receptet?
Tudasd velünk
milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmag
Nézze meg>>>
Elefánt fokhagyma XXXL
!