Go Back
+ servings
Wellington bélszín

Wellington bélszín

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Wellington bélszín.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 30 perc
Sütés/főzés 40 perc
Teljes idő 1 óra 10 perc
Fogás főétel
Konyha Angol
Mennyiség 4 főre
Kalória 1365 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • A húsokat jó alaposan sózzuk, borsozzuk meg minden oldalon. Olvasszuk fel a vajat egy serpenyőben, és szépen lassan süssük a húsok minden oldalát addig amíg már sehol nem látunk benne rózsaszín részt.
  • Ha elkészült vegyük ki a húst a serpenyőből, és a maradék vajon dinszteljünk ízlés szerint némi póréhagymát és a petrezselymet.
  • Ezután terítsük ki a leveles tésztát, helyezzük rá a bacon csíkokat fedésben. A hagymás szószból tegyünk egy keveset a baconre, majd tegyük rá a hús(oka)t és a hús tetejét is öntözzük meg (de ne áztassuk el).
  • Hajtsuk a húsra a bacont és a tésztát is, ügyelve arra hogy jó szorosan fedje, sehol ne legyen rajta lyuk és ne szakadjon ki.
  • Egy felvert tojás sárgájával kenjük meg a tetejét, és lassan, kb. 150°C fokon süssük 30 percig. Ha a hústű már könnyen átmegy rajta akkor jó.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Wellington bélszín-hez!

Tápérték

Kalória: 1365kcalSzénhidrát: 62gFehérje: 43gZsír: 106gTelített zsír: 40gTöbbszörösen telítetlen zsír: 11gEgyszeresen telítetlen zsír: 49gTrans Fat: 1gKoleszterin: 204mgNátrium: 1187mgKálium: 723mgÉlelmi rost: 3gCukor: 2gVitamin A: 3249IUVitamin C: 36mgKalcium: 88mgVas: 8mg
Keyword húsétel, marha
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!