Go Back
+ servings
Sült cigányka húsok és kolbász egy üvegtálban.

Cigányka

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Cigányka.
5 Értékelés 2 szavazat
Előkészítés 30 perc
Sütés/főzés 30 perc
Teljes idő 1 óra
Fogás főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 8 főre
Kalória 603 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • Kezdd az előkészítést azzal, hogy a vöröshagymát, a főtt szalonnát és a sertésmájat apró darabokra vágod, majd ledarálod. Ezt kézi húsdarálóval vagy éles kés segítségével is megteheted.
  • Ezt követően vedd elő a nagy tálad, és abba helyezd a ledarált hozzávalókat. Üsd hozzá a tojásokat, és ízlésed szerint fűszerezd sóval, borssal, majorannával és egy kevés őrölt fűszerpaprikával. Ezek után add hozzá a darált kolbászhúst is, és alaposan keverd össze a masszát.
  • A sertéshártyát terítsd ki, és vágd négyzet alakú darabokra. Mindegyik darab közepére helyezz egy maréknyi tölteléket, majd hajtogatással lefelé fordítva formázd meg a cigánykákat. Helyezd őket egy sütőpapírral bélelt, vagy zsiradékkal kikent tepsibe.
  • Süsd előmelegített sütőben (kb. 180-200°C-on) pirosra a cigánykákat, amely általában 30 percig tart.
  • A cigánykát kiválóan kínálhatod krumplipürével és párolt káposztával. Ezek a köretek tökéletesen kiegészítik az étel ízvilágát és gazdagítják a tányért.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Cigányka-hoz!

Tápérték

Kalória: 603kcalSzénhidrát: 9gFehérje: 48gZsír: 40gTelített zsír: 13gTöbbszörösen telítetlen zsír: 6gEgyszeresen telítetlen zsír: 16gTrans Fat: 0.3gKoleszterin: 509mgNátrium: 1428mgKálium: 785mgÉlelmi rost: 2gCukor: 2gVitamin A: 27580IUVitamin C: 37mgKalcium: 58mgVas: 32mg
Keyword fekete bors, Fűszerpaprika, Hagyományos recept, kolbászhús, Magyar konyha, Majoránna, Sertésháló, Sertésmáj, só, Szalonna, tojás, vöröshagyma
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!