Go Back
+ servings
Hússaláta gazdagon-őzgerincformában

Hússaláta gazdagon-őzgerincformában

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Hússaláta gazdagon-őzgerincformában.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 30 perc
Sütés/főzés 1 óra 30 perc
Teljes idő 2 hours
Fogás főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 6 főre
Kalória 530 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • Külön megfőzzük a csirkemellet, az apró kockára vágott burgonyát, és megpároljuk a borsót, répát.
  • A csirkemellet és a főtt sonkát feldaraboljuk és egy tálba tesszük. A burgonyát leszűrjük, és a többi zöldséggel a húsokhoz adjuk. A tojásokat megfőzzük, megpucoljuk, a végieket levágjuk, apró darabokra vágjuk, és szintén a tálba rakjuk. Sózzuk, borsozzuk.
  • Óvatosan összekeverjük a majonézzel a tál tartalmát.
  • A zselatint 2,5 dl vízben elkeverjük, majd megmelegítjük. Hagyjuk langyosra hűlni.
  • Az őzgerincformát kibéleljük fóliával. Miután a masszát összekevertük a zselatinnal, az őzgerinc forma aljába tesszük az egy harmadát, majd a tojásokat felsorakoztatjuk. A maradék masszát rátesszük, tetejét elsimítjuk, majd a fóliával betakarjuk. 5 órára hűtőbe rakjuk, hogy megdermedjen a zselatin, és összeálljon a hússaláta.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Hússaláta gazdagon-őzgerincformában-hoz!

Tápérték

Kalória: 530kcalSzénhidrát: 23gFehérje: 32gZsír: 34gTelített zsír: 8gTöbbszörösen telítetlen zsír: 13gEgyszeresen telítetlen zsír: 10gTrans Fat: 0.1gKoleszterin: 297mgNátrium: 737mgKálium: 934mgÉlelmi rost: 5gCukor: 4gVitamin A: 5705IUVitamin C: 32mgKalcium: 77mgVas: 3mg
Keyword saláta
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!