Go Back
+ servings
Egy tányéron szervírozott magyar étel, Bagolyvári sertésflekken, mellette párolt savanyú káposztával és aranyszínűre sült burgonyaszeletekkel.

Bagolyvári sertésflekken

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Bagolyvári sertésflekken.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 1 óra 20 perc
Teljes idő 1 óra 40 perc
Fogás főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 447 kcal

Hozzávalók
  

  • 50 dkg sertéstarja
  • 20 dkg savanyú káposzta
  • 15 dkg kolbász
  • burgonya
  • 2 gerezd fokhagyma
  • őrölt bors
  • paprikakrém csípős
  • olaj

Elkészítés
 

  • A sertéstarjákat bedörzsöljük az összepréselt fokhagymával, sóval, borssal és a paprikakrémmel.
  • A kolbászt felkarikázzuk (a héja nélkül) és olajon megpirítjuk. Ekkor beletesszük a káposztát és a babérleveleket is, majd felöntjük kevés vízzel, és így pároljuk tovább.
  • A krumplit a héjában megfőzzük, majd megpucoljuk, felszeleteljük, így egy tepsibe tesszük, és a sütőben pirosra sütjük. Eközben a hússzeleteket olajon megsütjük, majd a burgonyával és a káposztával együtt tálaljuk.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Bagolyvári sertésflekken-hez!

Tápérték

Kalória: 447kcalSzénhidrát: 21gFehérje: 34gZsír: 25gTelített zsír: 6gTöbbszörösen telítetlen zsír: 5gEgyszeresen telítetlen zsír: 12gTrans Fat: 0.2gKoleszterin: 108mgNátrium: 706mgKálium: 1096mgÉlelmi rost: 3gCukor: 2gVitamin A: 82IUVitamin C: 39mgKalcium: 46mgVas: 3mg
Keyword Babérlevél, Burgonya, Csípős, Főétel, fokhagyma, Kolbász, Magyar gasztronómia, Magyar konyha, olaj, Őrölt bors, Paprikakrém, Párolás, Savanyú káposzta, Sertésflekken, Sertéstarja, só, Sütés, Tradicionális recept
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!