Go Back
+ servings
Túrós batyu

Túrós batyu

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Túrós batyu.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 25 perc
Teljes idő 45 perc
Fogás desszert
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 1290 kcal

Hozzávalók
  

a tésztához:

a töltelékez:

Elkészítés
 

  • 20 dkg vajat 10 dkg liszttel jól eldolgozunk és a hűtőbe tesszük felhasználásáig. 1 dl langyos tejjel, az élesztővel és 1 dkg cukorral kovászt készítünk.
  • A megmaradt lisztből a maradék vajjal, a cukorral, a tejjel, sóval és a megkelt kovásszal középkemény tésztát gyúrunk. Cipóba formálva duplájárta kelesztjük. Téglalappá nyújtva helyezzük rá a lehűtött tésztát. Úgy hajtogatjuk, mint a vajastésztát.
  • Felhasználás előtt kb. 25x70 cm-es téglalappá nyújtjuk, és 10 szabályos négyzetre osztjuk.
  • A töltelékhez a hozzávalókat összekeverjük, annyi darát adunk hozzá, hogy ne legyen nagyon folyós, majd szépen a tészta négyzetek közepére halmozzuk.
  • A tésztanégyzetek széleit megkenjük felvert tojásfehérjével, majd a sarkokat ráhajtogatjuk a halmokra.
  • Sütés előtt még rövid ideig kelesztjük, majd előmelegített sütőben, 180°C fokon kb. 20-25 perc alatt süssük készre.
  • Ha kihűlt porcukorral megszórva tálaljuk.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Túrós batyu-hoz!

Tápérték

Kalória: 1290kcalSzénhidrát: 150gFehérje: 36gZsír: 62gTelített zsír: 36gTöbbszörösen telítetlen zsír: 3gEgyszeresen telítetlen zsír: 15gTrans Fat: 2gKoleszterin: 206mgNátrium: 1335mgKálium: 605mgÉlelmi rost: 7gCukor: 32gVitamin A: 1918IUVitamin C: 1mgKalcium: 244mgVas: 7mg
Keyword kelt tészta
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!