20 dkg vajat 10 dkg liszttel jól eldolgozunk és a hűtőbe tesszük felhasználásáig. 1 dl langyos tejjel, az élesztővel és 1 dkg cukorral kovászt készítünk.
A megmaradt lisztből a maradék vajjal, a cukorral, a tejjel, sóval és a megkelt kovásszal középkemény tésztát gyúrunk. Cipóba formálva duplájárta kelesztjük. Téglalappá nyújtva helyezzük rá a lehűtött tésztát. Úgy hajtogatjuk, mint a vajastésztát.
Felhasználás előtt kb. 25x70 cm-es téglalappá nyújtjuk, és 10 szabályos négyzetre osztjuk.
A töltelékhez a hozzávalókat összekeverjük, annyi darát adunk hozzá, hogy ne legyen nagyon folyós, majd szépen a tészta négyzetek közepére halmozzuk.
A tésztanégyzetek széleit megkenjük felvert tojásfehérjével, majd a sarkokat ráhajtogatjuk a halmokra.
Sütés előtt még rövid ideig kelesztjük, majd előmelegített sütőben, 180°C fokon kb. 20-25 perc alatt süssük készre.