Go Back
+ servings
Kézzel készített belga trüffelek különféle bevonatokban, kakaóporral és csokoládéreszelékkel megszórva, fehér papírkosárkákban tálalva.

Belga trüffel

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Belga trüffel.
5 Értékelés 2 szavazat
Előkészítés 20 perc
Teljes idő 20 perc
Fogás desszert
Konyha Belga
Mennyiség 6 főre
Kalória 567 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • Gőz fölött kezdd el olvasztani az étcsokoládét.
  • A vajat és a tejszínt verd habosra egy külön tálban, majd keverd hozzá az olvasztott csokoládéhoz.
  • A csokis-tejszínes masszát oszd ketté. Az egyik felébe reszelj bele narancshéjat.
  • Egyenlően oszd szét a masszát lapos tálakban (pl. jénai tálban), és tedd őket a fagyasztóba kb. fél órára.
  • Amikor a massza már formázható, formálj belőle kb. 1-1,5 cm átmérőjű gömböket. Figyelj, mert a csoki könnyen olvadhat.
  • Forgassd a gömböket kakaóporba és reszelt mandulába.
  • Tárold a trüffeleket hűtőben, ahol több napig is elállnak.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Belga trüffel-hez!

Tápérték

Kalória: 567kcalSzénhidrát: 29gFehérje: 6gZsír: 49gTelített zsír: 29gTöbbszörösen telítetlen zsír: 2gEgyszeresen telítetlen zsír: 14gTrans Fat: 1gKoleszterin: 74mgNátrium: 174mgKálium: 473mgÉlelmi rost: 7gCukor: 14gVitamin A: 824IUVitamin C: 3mgKalcium: 82mgVas: 7mg
Keyword Belga Trüffel, Csokis-tejszínes massza, desszert, Elegáns sütemény, Étcsokoládé, Fagyasztó, Gömbök formázása, Habtejszín, Kakaópor, Mandula, Narancshéj, Vaj
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!