Go Back
+ servings
Három aranybarna bajor perec nagy szemű sóval megszórva, fehér háttér előtt.

Bajor perec

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Bajor perec.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 30 perc
Teljes idő 50 perc
Fogás egyéb
Konyha Német
Mennyiség 5 főre
Kalória 499 kcal

Hozzávalók
  

a kifőzéshez:

a perecek tetejére:

Elkészítés
 

  • Melegítsd elő a tejet, amíg langyos nem lesz, majd keverj hozzá egy kevés cukrot és egy evőkanál lisztet. Morzsold bele az élesztőt, és hagyd, hogy a keverék meleg helyen álljon, amíg habos nem válik.
  • Szitáld össze a réteslisztet és a sima lisztet egy nagy tálban. Adj hozzá olajat és sót.
  • Keverd hozzá az előkészített élesztős tejet, és apránként adj hozzá annyi langyos vizet, hogy sima és rugalmas tésztát kapj. A tésztának nem kell túl keménynek lennie.
  • Dolgozd ki alaposan a tésztát, majd hagyd, hogy kb. 30 percig keljen egy meleg helyen.
  • Oszd fel a megkelt tésztát 10-12 egyenlő darabra. Formázz mindegyikből hosszú, vékony rudakat, majd alakítsd őket perec formájúvá.
  • Forralj fel 1 liter vizet szódabikarbónával és egy kevés sóval. Főzd a pereceket ebben a lében, nagy lapátkanállal óvatosan beleengedve őket, és kb. fél percig hagyd őket a gyöngyöző vízben, egyszer megfordítva.
  • Vedd ki a pereceket a vízből, és helyezd őket sütőpapírral bélelt tepsire. Ha szeretnéd, éles késsel bevághatod a tésztát néhány helyen a pereceken, és megszórhatod őket durva szemű sóval vagy szezámmaggal.
  • Melegítsd elő a sütőt 200 fokra, és hagyd, hogy a perecek még 25-30 percet pihenjenek. Ezután süsd meg őket az előmelegített sütőben, amíg aranybarna színűek nem lesznek.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Bajor perec-hez!

Tápérték

Kalória: 499kcalSzénhidrát: 82gFehérje: 17gZsír: 12gTelített zsír: 2gTöbbszörösen telítetlen zsír: 3gEgyszeresen telítetlen zsír: 6gTrans Fat: 0.03gKoleszterin: 5mgNátrium: 4076mgKálium: 259mgÉlelmi rost: 5gCukor: 4gVitamin A: 66IUVitamin C: 0.03mgKalcium: 68mgVas: 3mg
Keyword Cukor, Élesztő, kelt tészta, Liszt, Német konyha, olaj, perec, Rétesliszt, só, Sütés, Szezámmag, Szódabikarbóna, Tej
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!