Melegítsd elő a tejet, amíg langyos nem lesz, majd keverj hozzá egy kevés cukrot és egy evőkanál lisztet. Morzsold bele az élesztőt, és hagyd, hogy a keverék meleg helyen álljon, amíg habos nem válik.
Szitáld össze a réteslisztet és a sima lisztet egy nagy tálban. Adj hozzá olajat és sót.
Keverd hozzá az előkészített élesztős tejet, és apránként adj hozzá annyi langyos vizet, hogy sima és rugalmas tésztát kapj. A tésztának nem kell túl keménynek lennie.
Dolgozd ki alaposan a tésztát, majd hagyd, hogy kb. 30 percig keljen egy meleg helyen.
Oszd fel a megkelt tésztát 10-12 egyenlő darabra. Formázz mindegyikből hosszú, vékony rudakat, majd alakítsd őket perec formájúvá.
Forralj fel 1 liter vizet szódabikarbónával és egy kevés sóval. Főzd a pereceket ebben a lében, nagy lapátkanállal óvatosan beleengedve őket, és kb. fél percig hagyd őket a gyöngyöző vízben, egyszer megfordítva.
Vedd ki a pereceket a vízből, és helyezd őket sütőpapírral bélelt tepsire. Ha szeretnéd, éles késsel bevághatod a tésztát néhány helyen a pereceken, és megszórhatod őket durva szemű sóval vagy szezámmaggal.
Melegítsd elő a sütőt 200 fokra, és hagyd, hogy a perecek még 25-30 percet pihenjenek. Ezután süsd meg őket az előmelegített sütőben, amíg aranybarna színűek nem lesznek.