Go Back
+ servings
Hagyományos angol reggeli sonkával, szalonnával, tojással és babbal.

Angol reggeli

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Angol reggeli.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 30 perc
Teljes idő 40 perc
Fogás meleg előétel
Konyha Angol
Mennyiség 2 főre
Kalória 1673 kcal

Hozzávalók
  

  • 14 dkg sonka
  • 21 dkg szalonna húsos, szeletelt
  • 4 db tojás
  • 4 db paradicsom, kisebb
  • 6 db gomba
  • 30 dkg kolbász
  • 10 evőkanál paradicsomos bab.
  • 2 evőkanál olaj

a paradicsomos bab hozzávalói:

Elkészítés
 

Paradicsomos bab elkészítése:

  • Aprítsd fel a vöröshagymát és a fokhagymát.
  • Egy közepes lábasban hevíts fel 2 evőkanál olajat közepes lángon.
  • Add hozzá az aprított vöröshagymát, és pirítsd üvegesre.
  • Add hozzá a zúzott fokhagymát, és pirítsd még 1-2 percig.
  • Keverd hozzá a paradicsompürét, majd pár perc múlva a főtt babot.
  • Fűszerezd sóval és frissen őrölt fekete borssal.
  • Főzd össze az egészet 5-10 percig, hogy az ízek jól összeérjenek.

Angol reggeli elkészítése:

  • Először készíts elő minden hozzávalót: a sonkát és szalonnát szeleteld fel, a paradicsomokat vágd félbe vagy szeleteld fel, a gombákat tisztítsd meg és szükség esetén szeleteld fel, a kolbászt karikázd fel.
  • Melegíts fel egy nagyobb serpenyőben 1 evőkanál olajat közepes lángon.
  • Süss meg benne először a sonkaszeleteket mindkét oldalukon, amíg aranybarna nem lesznek, majd vedd ki és tartsd melegen.
  • Ezután tedd a serpenyőbe a szalonnát, és süsd ropogósra mindkét oldalát, majd vedd ki és szintén tartsd melegen.
  • A serpenyőben maradt zsiradékban süsd meg a kolbászkarikákat és a gombákat. A gombát addig pirítsd, amíg az összes nedvessége el nem párolog, és szép aranybarna nem lesz. A kolbászt süsd meg mindkét oldalán, amíg szépen meg nem pirul.
  • A paradicsomokat helyezd a serpenyőbe, vágott felükkel lefelé, és süsd néhány percig, amíg kissé meg nem puhulnak.
  • Egy másik serpenyőben melegíts fel kevés olajat, és készíts tükörtojásokat. Sózd, borsozd ízlés szerint.
  • Közben pirítsd meg a kenyérszeleteket kenyérpirítóban vagy száraz serpenyőben.

Tálalás:

  • Rendezd az elkészült hozzávalókat két tányérra: helyezz el rajtuk sonkát, szalonnát, tükörtojást, paradicsomot, gombát és kolbászt.
  • A mellé tegyél egy-egy adag paradicsomos babot.
  • Minden tányér mellé kínálj frissen pirított kenyeret.

Megjegyzés

Jó étvágyat az Angol reggeli-hez!

Tápérték

Kalória: 1673kcalSzénhidrát: 40gFehérje: 75gZsír: 136gTelített zsír: 38gTöbbszörösen telítetlen zsír: 24gEgyszeresen telítetlen zsír: 65gTrans Fat: 1gKoleszterin: 581mgNátrium: 2942mgKálium: 2024mgÉlelmi rost: 7gCukor: 14gVitamin A: 2583IUVitamin C: 39mgKalcium: 134mgVas: 7mg
Keyword Angol reggeli, gomba, paradicsom, Pirítós, sonka, Szalonna, tojás, Tükörtojás
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!