Egy közepes lábasban hevíts fel 2 evőkanál olajat közepes lángon.
Add hozzá az aprított vöröshagymát, és pirítsd üvegesre.
Add hozzá a zúzott fokhagymát, és pirítsd még 1-2 percig.
Keverd hozzá a paradicsompürét, majd pár perc múlva a főtt babot.
Fűszerezd sóval és frissen őrölt fekete borssal.
Főzd össze az egészet 5-10 percig, hogy az ízek jól összeérjenek.
Angol reggeli elkészítése:
Először készíts elő minden hozzávalót: a sonkát és szalonnát szeleteld fel, a paradicsomokat vágd félbe vagy szeleteld fel, a gombákat tisztítsd meg és szükség esetén szeleteld fel, a kolbászt karikázd fel.
Melegíts fel egy nagyobb serpenyőben 1 evőkanál olajat közepes lángon.
Süss meg benne először a sonkaszeleteket mindkét oldalukon, amíg aranybarna nem lesznek, majd vedd ki és tartsd melegen.
Ezután tedd a serpenyőbe a szalonnát, és süsd ropogósra mindkét oldalát, majd vedd ki és szintén tartsd melegen.
A serpenyőben maradt zsiradékban süsd meg a kolbászkarikákat és a gombákat. A gombát addig pirítsd, amíg az összes nedvessége el nem párolog, és szép aranybarna nem lesz. A kolbászt süsd meg mindkét oldalán, amíg szépen meg nem pirul.
A paradicsomokat helyezd a serpenyőbe, vágott felükkel lefelé, és süsd néhány percig, amíg kissé meg nem puhulnak.
Egy másik serpenyőben melegíts fel kevés olajat, és készíts tükörtojásokat. Sózd, borsozd ízlés szerint.
Közben pirítsd meg a kenyérszeleteket kenyérpirítóban vagy száraz serpenyőben.
Tálalás:
Rendezd az elkészült hozzávalókat két tányérra: helyezz el rajtuk sonkát, szalonnát, tükörtojást, paradicsomot, gombát és kolbászt.
A mellé tegyél egy-egy adag paradicsomos babot.
Minden tányér mellé kínálj frissen pirított kenyeret.