Go Back
+ servings
Káposztás tészta

Káposztás tészta

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Káposztás tészta.
3.34 Értékelés 3 szavazat
Előkészítés 35 perc
Sütés/főzés 45 perc
Teljes idő 1 óra 20 perc
Fogás főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 1028 kcal

Hozzávalók
  

  • 3 dl olaj
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 kg káposzta
  • 50 dkg tészta fodros nagykocka
  • 2 kávéskanál
  • víz

a tálaláshoz

Elkészítés
 

  • A káposzta külső leveleit leszedjük, jól megmossuk és egy nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Besózzuk és 10 percig állni hagyjuk.
  • Az olajból felmelegítünk 2 dl-t, majd karamellizáljuk benne a cukrot. Mikor kezd barnulni a cukor, beleöntjük a káposztát. Gyakori kevergetés mellett elpárologtatjuk alóla a kiolvadt vizet, majd lejjebb vesszük a lángot. 
  • Addig pirítjuk a káposztát, míg szép barna színe lesz. Ez eltarthat akár 40 percig is!
  • Közben felforralunk vizet, beletesszük a sót és kb. 1 dl olajat, majd kifőzzük benne a tésztát.
  • Ha mindkettő elkészült, összekeverjük jó alaposan és porcukorral tálaljuk.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Káposztás tészta-hoz!

Tápérték

Kalória: 1028kcalSzénhidrát: 123gFehérje: 20gZsír: 52gTelített zsír: 4gTöbbszörösen telítetlen zsír: 15gEgyszeresen telítetlen zsír: 32gTrans Fat: 0.2gNátrium: 828mgKálium: 704mgÉlelmi rost: 10gCukor: 27gVitamin A: 245IUVitamin C: 92mgKalcium: 127mgVas: 3mg
Keyword káposzta, tészta
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!