Go Back
+ servings
Kenyérlángos

Kenyérlángos

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Kenyérlángos.
4.15 Értékelés 7 szavazat
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 40 perc
Teljes idő 1 óra
Fogás főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 10 főre
Kalória 442 kcal

Hozzávalók
  

a tésztához:

a feltéthez:

Elkészítés
 

  • Az élesztőt felfuttatjuk a cukorral, 2-3 kanál langyos vízben.
  • A lisztet mély tálba szitáljuk, összekeverjük a sóval, a zúzott fokhagymával, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt. Lassan adagolva a vizet és az olajat egységes, hólyagosodó tésztává gyúrjuk, letakarjuk egy tiszta konyharuhával és langyos helyen másfél órán át kelni hagyjuk.
  • Lisztezett deszkán 1,5 cm vastagra nyújtjuk oly módon, hogy a tepsit beterítse, majd tovább pihentetjük kb. egy órán keresztül.
  • Ekkor megkenjük a tejföllel, ráterítjük a vékony karikákra szeletelt hagymákat és rászórjuk a felkockázott bacont is. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
  • 180-200°C fokra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt ropogósra sütjük.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Kenyérlángos-hoz!

Tápérték

Kalória: 442kcalSzénhidrát: 45gFehérje: 11gZsír: 25gTelített zsír: 7gTöbbszörösen telítetlen zsír: 5gEgyszeresen telítetlen zsír: 11gTrans Fat: 0.1gKoleszterin: 31mgNátrium: 962mgKálium: 220mgÉlelmi rost: 3gCukor: 2gVitamin A: 198IUVitamin C: 2mgKalcium: 50mgVas: 3mg
Keyword lángos
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!