Go Back
+ servings
Dán vagdalt

Dán vagdalt

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Dán vagdalt.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 5 perc
Sütés/főzés 10 perc
Teljes idő 15 perc
Fogás főétel
Konyha dán
Mennyiség 4 főre
Kalória 370 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • A darált húsból formálj 4 egyforma, egyenként kb. 1,5 cm vastag pogácsát, s azokat forgasd a sóval és borssal összekevert lisztbe. A felforrósított zsiradékban előbb hirtelen pirítsd barnára a pogácsák mindkét oldalát, majd lassú tűzön süsd még - közben átfordítva - 3-4 percig.
  • (Paradicsomsalátával vagy tésztasalátával, valamint burgonyapürével vagy zöldségpürével tálald.)
  • E recept sajtos-újhagymás változata is igen népszerű. Ekkor a darált húst 7,5 dkg reszelt sajttal és egy csomó apróra vágott újhagymával keverik össze.
  • 6-8 db pogácsát formálnak belőle és az előbb leírtak szerint sütik ki, csak gyorsabban, mintegy 2-3 perc alatt.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Dán vagdalt-hoz!

Tápérték

Kalória: 370kcalSzénhidrát: 1gFehérje: 21gZsír: 31gTelített zsír: 12gTöbbszörösen telítetlen zsír: 3gEgyszeresen telítetlen zsír: 13gTrans Fat: 0.2gKoleszterin: 101mgNátrium: 684mgKálium: 363mgÉlelmi rost: 0.1gCukor: 0.01gVitamin A: 134IUVitamin C: 1mgKalcium: 20mgVas: 1mg
Keyword húsétel, sertés
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!