Go Back
+ servings
Tigriskifli

Tigriskifli

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Tigriskifli.
5 Értékelés 2 szavazat
Előkészítés 30 perc
Sütés/főzés 30 perc
Teljes idő 1 óra
Fogás desszert
Konyha Magyar
Mennyiség 8 főre
Kalória 638 kcal

Hozzávalók
  

a tésztához:

a mázhoz:

Elkészítés
 

  • Kevés langyos tejben megfuttatjuk az élesztőt. A lisztbe belekeverjük a cukrot, a sót és a sütőport. Majd beleöntjük a felfuttatott élesztőt, a maradék langyos tejet és az olajat.
  • A tésztát jól kidagasztjuk és negyed részt elveszünk belőle. Ebbe belekeverjük a kakaóport és a fahéjat, ha kell egy pici tejet adunk hozzá. A két cipót külön-külön megkelesztjük (kb. 1 óra alatt).
  • Miután megkelt, mindkét cipót megfelezzük. Először az egyik barna cipót nyújtjuk ki kör alakúra és félretesszük, majd a fehéret. A fehér tészta tetejére rárakjuk a barnát, ami kisebb és 12 cikkelyre vágjuk. A cikkelyeket megfordítjuk, a barna lesz alul és kifli formára feltekerjük.
  • Margarinnal kikent tepsire helyezzük és hideg sütőbe toljuk. Csak ekkor kapcsoljuk be a sütőt. Amíg a sütő melegszik, a tészta kel. Közepes hőmérsékleten 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.
  • A másik adag tésztát ugyanígy készítjük el. Közben felforraljuk a vizet, beletesszük a vaníliás és a kristálycukrot, addig főzzük, amíg a cukrok el nem olvadnak. A tűzről levéve belemártjuk a sütőből kivett és még forró kifliket (legegyszerűbb húsvillát használni hozzá).
  • A lecsöpögtetett sütiket porcukorral megszórjuk és tálaljuk.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Tigriskifli-hez!

Tápérték

Kalória: 638kcalSzénhidrát: 86gFehérje: 13gZsír: 28gTelített zsír: 3gTöbbszörösen telítetlen zsír: 7gEgyszeresen telítetlen zsír: 17gTrans Fat: 0.1gKoleszterin: 5mgNátrium: 400mgKálium: 241mgÉlelmi rost: 5gCukor: 15gVitamin A: 62IUVitamin C: 0.04mgKalcium: 172mgVas: 5mg
Keyword kifli, sütemény
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!