A sütőt 180°C fokra elő melegítjük. A piskótához a tojásokat ketté választjuk. A tojásfehérjéből a cukorral kemény habot verünk, továbbra is verve hozzáadjuk a tojássárgáját. Végül óvatosan, hogy a hab össze ne törjön hozzáforgatjuk a lisztet is. Sütõpapíros lemezre 20 x 25 centis téglalapot kenünk a masszából. 10 perc alatt megsütjük.
Ezalatt elkészítjük a cukorszirupot, amihez az összes hozzávalót 5 perc alatt felforraljuk, majd kihűtjük.
A diós piskótát ugyanúgy készítjük és sütjük, mint a simát, csak a végén a dióval elkevert lisztet forgatjuk hozzá. Amíg a dós piskóta sül, elkészítjük a sárga krémet, amihez 4 dl tejet felforralunk. A tojásokat kettéválasztjuk és a fehérjéből a cukor felével kemény habot verünk, félre tesszük. A tojássárgát a többi anyaggal simára, csomómentesre keverjük. Lassú sugárban, folyamatos keverés mellett hozzácsorgatjuk a forró tejet, majd az egészet vízgőz fölé téve sűrű krémmé főzzük. Amikor besűrűsödik a krém, még pár percig tovább kell főzni (a kevergetést ekkor sem szabad abbahagyni!). A gőzről levéve hozzákeverjük a tojáshab harmadát, majd lazán hozzáforgatjuk a többit is. A kész krémet félretesszük.
Elkészítjük a kakaós piskótát, ugyanúgy, mint a simát és a dióst, csak a végén a kakaóval elkevert lisztet forgatjuk hozzá. Amíg sül elkészítjük a csokoládéöntetet, amihez az olaj kivételével minden hozzávalót egybe öntünk, majd vízgőz fölött, folyamatosan kevergetve összefűzzük. Amikor szép bársonyos és mártás sűrűségű hozzákeverjük az olajat is. Levesszük a gőzrõl és félre tesszük.
Amikor a piskóták kihûltek a diós lapot meglocsoljuk a cukorszirup harmadával.
Megkenjük a sárga krém felével. Megszórjuk a dió és a rumba áztatott mazsola felével. Rátesszük a kakaós lapot. Meglocsoljuk a cukorszirup felével. Rákenjük a maradék sárga krémet és megszórjuk a maradék dióval és mazsolával.
Rátesszük a sima piskótát. Meglocsoljuk a maradék sziruppal. 12 kockára vágjuk. Tálaláskor leöntjük a csokoládéöntettel és tejszínhabbal díszítjük.