Go Back
+ servings
Gesztenyepüré

Gesztenyepűré

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Gesztenyepűré.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 30 perc
Sütés/főzés 40 perc
Teljes idő 1 óra 10 perc
Fogás desszert
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 524 kcal

Hozzávalók
  

  • 50 dkg gesztenye
  • 10 dkg cukor vagy alternatív édesítőszer
  • 5 dkg vaj
  • 1 dl tejszín
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 1 evőkanál rum

Elkészítés
 

  • A gesztenyéket jól mossuk meg, majd vágjunk egy kereszt alakú bevágást a héjukba. Ez megkönnyíti a hámozást és elősegíti a gesztenyék megpuhulását a párolás során.
  • Egy nagy fazékban forraljunk vizet, majd tegyük bele a bevágott gesztenyéket. Pároljuk őket 30-40 percen át, vagy amíg a gesztenyék megpuhulnak.
  • A gesztenyéket vegyük ki a fazékból, és amíg még melegek, hámozzuk le őket. Ha nehézséget okoz a hámozás, használjunk kesztyűt a forró gesztenyék kezelésére.
  • A megpárolt és meghámozott gesztenyéket tegyük egy turmixgépbe, és pürésítsük őket simára.
  • Egy tálban keverjük össze a gesztenyepürét a cukorral (vagy alternatív édesítőszerrel), a vajjal, a tejszínnel (vagy tejföllel), a vanília kivonattal és a rummal (opcionális).
  • Az elkészült gesztenyemasszát tegyük a hűtőbe legalább 1 órára, hogy kellőképpen lehűljön és sűrűsödjön.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Gesztenyepűré-hez!

Tápérték

Kalória: 524kcalSzénhidrát: 81gFehérje: 4gZsír: 21gTelített zsír: 13gTöbbszörösen telítetlen zsír: 1gEgyszeresen telítetlen zsír: 6gTrans Fat: 0.4gKoleszterin: 57mgNátrium: 92mgKálium: 646mgCukor: 26gVitamin A: 712IUVitamin C: 50mgKalcium: 44mgVas: 1mg
Keyword édes krém
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!