Go Back
+ servings
Frissen sült churrosok cukorral meghintve egy fehér papírral bélelt tányéron, mellettük egy kis tál sötét csokoládé mártás.

Churros

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Churros.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 8 perc
Teljes idő 23 perc
Fogás desszert
Konyha Spanyol
Mennyiség 4 főre
Kalória 355 kcal

Hozzávalók
  

  • 1 csésze víz
  • 2 evőkanál barna cukor
  • 1/2 teáskanál
  • 7.6 dkg vaj
  • 12.5 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 1/2 teáskanál vanília kivonat
  • 5 dkg cukor
  • 1 teáskanál fahéj ízlés szerint

a sütéshez:

  • olaj

Elkészítés
 

  • Melegítsd fel az olajat egy serpenyőben közepes hőmérsékleten. A serpenyőben legyen elegendő olaj, hogy kb. 5cm magasra érjen.
  • Egy közepes lábasban melegítsd fel a vizet közepes lángon. Adj hozzá barna cukrot, sót és vajat. Keverd, amíg a cukor és a vaj felolvad.
  • Vedd le a lábast a tűzhelyről, és szitáld át a lisztet a vízbe. Keverd jól össze, amíg sima tésztát kapsz.
  • Add hozzá a tojásokat és a vanília kivonatot a tésztához, majd keverd össze, amíg teljesen összeáll.
  • Öntsd a tésztát egy habzsákba, amelynek csillag alakú habzsáknyéllel van ellátva.
  • Nyomd ki a tésztát a forró olajba kb. 15cm hosszú csíkokban. Használhatsz ollót, hogy levágd a tésztát a habzsákból.
  • Süsd mindkét oldalukon aranybarnára, körülbelül 2-3 percig. Vigyázz, hogy ne égjenek meg.
  • Keverj össze cukrot és fahéjat egy tálban. Forgasd meg a még meleg churrosokat ebben a keverékben, hogy mindkét oldalukon bevonódjanak.
  • Tálald melegen, és fogyaszd őket azonnal.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Churros-hoz!

Tápérték

Kalória: 355kcalSzénhidrát: 43gFehérje: 6gZsír: 18gTelített zsír: 11gTöbbszörösen telítetlen zsír: 1gEgyszeresen telítetlen zsír: 5gTrans Fat: 1gKoleszterin: 123mgNátrium: 450mgKálium: 80mgÉlelmi rost: 1gCukor: 19gVitamin A: 595IUVitamin C: 0.02mgKalcium: 34mgVas: 2mg
Keyword Churros, desszert, Spanyol konyha
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!