Áztasd be a mazsolát konyakos teába, majd hagyd állni, hogy megpuhuljon.
Törj össze 5 dkg babapiskótát.
Egy tálban keverd össze a lisztet, a sütőport, a cukrot, a sót, a kakaót és a vaníliás cukrot.
Add hozzá a sütő margarint és dolgozd össze az összetevőket, amíg morzsás állagú tésztát kapsz.
Adj hozzá egy tojássárgáját, majd gyúrd össze a tésztát.
Csomagold fóliába vagy műanyagba, majd tedd hűtőbe legalább 30 percre.
Egy tálban keverd össze az áttört túrót, a babapiskótát, a reszelt almát, a citromhéjat, a cukrot, a tojásokat és a csipet sót.
Add hozzá a konyakban áztatott mazsolát, majd alaposan keverd össze.
Melegítsd elő a sütőt 180°C fokra .
Vegyél ki egy kb. 26 cm átmérőjű, kerek sütőformát, és készítsd elő a kikenését és kilisztezését.
Vedd ki a hűtőből a tésztát, majd oszd két egyenlő részre.
Nyomkodd az egyik felét a sütőformába egyenletesen.
Öntsd rá a túrós tölteléket, majd simítsd el.
A maradék tésztából készíts egy vékony lapot, majd reszeld rá a túrós töltelék tetejére.
Tedd be a süteményt az előmelegített sütőbe, és süsd kb. 45 percig, vagy amíg a tészta szép aranybarnára sül.
Ha elkészült, vedd ki a sütőből, majd hagyd teljesen kihűlni.
A süteményt tálalás előtt vágd fel szeletekre, és tálald.