Go Back
+ servings
Far breton

Far Breton

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Far Breton.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 2 hours 30 perc
Sütés/főzés 1 óra 10 perc
Teljes idő 3 hours 40 perc
Fogás desszert
Konyha Francia
Mennyiség 6 főre
Kalória 400 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • Melegítse fel az 1 liter vizet, és tegyen bele teafiltereket áztatni.
  • Adja hozzá a rumot és tegye bele a magozott aszalt szilvákat és áztassa őket 2 órán át.
  • Üsse a tojásokat egy tálba, majd keverje össze cukorral és egy csipet sóval. Alaposan verje fel majd adja hozzá a lisztet és keverje erőteljesen, hogy ne legyen csomós.
  • Adja hozzá az olvasztott vajat és a hideg tejet.
  • Keverje jól össze egy habverővel.
  • Végül adja hozzá a rumot.
  • Szűrje le az aszalt szilvákat.
  • Vajazza ki a sütőtálat. Így könnyebb lesz a süteményt kivenni a formából, és a végeredmény is nagyszerű lesz. Helyezze az aszalt szilvákat a tál aljára.
  • Öntse rá a keveréket.
  • Sütse 200°C-on (6-os gázfokozat) 10 percig...
  • majd csökkentse 170°C-ra (3-as gázfokozat) és sütse további egy órán át.
  • Ezt a desszertet melegen vagy hidegen is tálalhatja.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Far Breton-hoz!

Tápérték

Kalória: 400kcalSzénhidrát: 62gFehérje: 11gZsír: 13gTelített zsír: 7gTöbbszörösen telítetlen zsír: 1gEgyszeresen telítetlen zsír: 4gTrans Fat: 0.3gKoleszterin: 142mgNátrium: 206mgKálium: 462mgÉlelmi rost: 3gCukor: 38gVitamin A: 762IUVitamin C: 0.2mgKalcium: 145mgVas: 2mg
Keyword pite
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!