Keverd össze a cukrot a langyos vízzel, majd add hozzá az élesztőt. Hagyd a keveréket 10-15 percig pihenni, amíg az élesztő aktiválódik (habzani kezd).
Egy nagy tálban keverd össze a lisztet és a sót.
Öntsd hozzá az élesztős keveréket és keverd össze, majd gyúrd jól össze a tésztát. Dolgozd meg a tésztát 8-10 percig, amíg sima és rugalmas nem lesz.
Fedd le a tálat egy nedves konyharuhával és hagyd a tésztát pihenni kb. 1-1,5 órát, amíg megduplázódik a térfogata.
Gyúrd át ismét a tésztát, formázd kenyéralakká, és helyezd egy liszttel meghintett sütőlapra.
Hagyd a tésztát ismét 30-40 percig kelni.
Melegítsd elő a sütőt 220°C-ra.
Sütés előtt az ízlésednek megfelelően bevághatod a kenyér tetejét, hogy szép formája legyen.
Süsd a kenyeret az előmelegített sütőben kb. 30-35 percig, amíg szép aranybarnára sül és a kenyér alja kopogós nem lesz.