Go Back
+ servings
Mocsoládi álom

Mocsoládi álom

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Mocsoládi álom.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 30 perc
Sütés/főzés 15 perc
Teljes idő 45 perc
Fogás deszert
Konyha Magyar
Mennyiség 8 főre
Kalória 358 kcal

Hozzávalók
  

a tésztához:

  • 5 db tojásfehérje
  • 15 dkg porcukor
  • 1 késhegynyi keményítő
  • 1 kiskanál ecet

a krémhez:

Elkészítés
 

  • Verjük kemény habbá az 5 tojás fehérjét. Egy másik tálban keverjük össze a 15 dkg porcukrot egy késhegynyi keményítővel, majd óvatosan forgassuk a tojáshabba. Végül adjunk hozzá 1 kiskanál ecetet. Terítsük a masszát egy kivajazott tepsibe, és süsük 180 °C-on, amíg a teteje enyhén rózsaszínes nem lesz. A sütés után, még melegen tekerjük bele egy konyharuhába, mint a piskótatekercset.
  • Verjünk kemény habot 2 dl tejszínből. Egy másik edényben habosítsuk fel a 25 dkg sajtkrémet 15 dkg porcukorral, majd óvatosan keverjük a tejszínhabhoz. Adjunk hozzá 20 dkg alaposan megmosott és lecsöpögtetett vegyes piros gyümölcsöt.
  • Kenjük a krémet egyenletesen a kihűlt tésztára, majd óvatosan tekerjük fel. Csomagoljuk be ismét a konyharuhába, és tegyük a hűtőszekrénybe minimum 2 órára, hogy kellően megdermedjen.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Mocsoládi álom-hoz!

Tápérték

Kalória: 358kcalSzénhidrát: 42gFehérje: 5gZsír: 20gTelített zsír: 12gTöbbszörösen telítetlen zsír: 1gEgyszeresen telítetlen zsír: 5gKoleszterin: 60mgNátrium: 137mgKálium: 135mgÉlelmi rost: 1gCukor: 40gVitamin A: 790IUVitamin C: 15mgKalcium: 53mgVas: 0.2mg
Keyword desszert, Ecet, Keményítő, Porcukor, Sajtkrém, tejszín, Tojásfehérje, Ünnepi sütemény
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!