Go Back
+ servings
Krémsajtos keksz

Krémsajtos keksz

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Krémsajtos keksz.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 14 perc
Teljes idő 24 perc
Fogás deszert
Konyha Amerikai
Mennyiség 6 főre
Kalória 351 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • Melegítse elő a sütőt 230°C-ra, és helyezze a rácsot a második legmagasabb pozícióba.
  • Egy nagy tálban keverje össze vagy szitálja össze a lisztet, cukrot, sütőport, szódabikarbónát és a sót.
  • Reszelje bele a hideg vajat a száraz hozzávalókhoz.
  • Keverje hozzá a krémsajt darabokat.
  • Használjon tésztavágót a vaj és krémsajt keverékének a száraz hozzávalókba való bekeveréséhez, amíg a keverék durva morzsára nem hasonlít.
  • Öntse bele a hideg kakaót, és óvatosan keverje össze egy gumilapáttal, hogy tésztát formáljon.
  • Lisztezze a munkafelületet, majd helyezze rá a tésztát. Szórjon még lisztet a tészta és a kezei tetejére, óvatosan gyúrja és hajtogassa a tésztát, szükség esetén adjon hozzá még lisztet, hogy ne ragadjon.
  • Nyújtsa ki a tésztát 2.5 cm vastagságú téglalappá, és vágja ki a kekszeket lisztezett kekszvágóval. Helyezze őket egy sütőlapra, kb. 2.5 cm távolságra egymástól.
  • Nyújtsa ki újra a maradék tésztát, és vágjon ki több kekszet.
  • Óvatosan kenje meg a kekszek tetejét vajjal vagy tejszínhabbal. Süsse kb. 12 percig. Szükség esetén engedje tovább sütni.
  • PA sütés után kenje meg a kekszeket olvasztott vajjal, majd pirítsa őket alacsony hőmérsékleten, amíg aranybarna nem lesz a tetejük. Figyeljen rájuk szorosan, mert a pirítás gyorsan megtörténhet.
  • Vegye ki a sütőből, és kenje meg még egyszer vajjal.
  • Tálalja melegen vagy szobahőmérsékleten. Tárolja a maradék kekszeket légmentesen záródó edényben.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Krémsajtos keksz-hez.

Tápérték

Kalória: 351kcalSzénhidrát: 45gFehérje: 9gZsír: 18gTelített zsír: 11gTöbbszörösen telítetlen zsír: 1gEgyszeresen telítetlen zsír: 5gTrans Fat: 0.3gKoleszterin: 44mgNátrium: 734mgKálium: 299mgÉlelmi rost: 6gCukor: 3gVitamin A: 558IUKalcium: 168mgVas: 4mg
Keyword Amerikai konyha, Cukor, desszert, Kakaó, Kekszvágó, Krémsajt, Liszt, Pirítás, só, sütőpor, Szódabikarbóna, Tejszínhab, tészta, Vaj
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!