Melegítse elő a sütőt 230°C-ra, és helyezze a rácsot a második legmagasabb pozícióba.
Egy nagy tálban keverje össze vagy szitálja össze a lisztet, cukrot, sütőport, szódabikarbónát és a sót.
Reszelje bele a hideg vajat a száraz hozzávalókhoz.
Keverje hozzá a krémsajt darabokat.
Használjon tésztavágót a vaj és krémsajt keverékének a száraz hozzávalókba való bekeveréséhez, amíg a keverék durva morzsára nem hasonlít.
Öntse bele a hideg kakaót, és óvatosan keverje össze egy gumilapáttal, hogy tésztát formáljon.
Lisztezze a munkafelületet, majd helyezze rá a tésztát. Szórjon még lisztet a tészta és a kezei tetejére, óvatosan gyúrja és hajtogassa a tésztát, szükség esetén adjon hozzá még lisztet, hogy ne ragadjon.
Nyújtsa ki a tésztát 2.5 cm vastagságú téglalappá, és vágja ki a kekszeket lisztezett kekszvágóval. Helyezze őket egy sütőlapra, kb. 2.5 cm távolságra egymástól.
Nyújtsa ki újra a maradék tésztát, és vágjon ki több kekszet.
Óvatosan kenje meg a kekszek tetejét vajjal vagy tejszínhabbal. Süsse kb. 12 percig. Szükség esetén engedje tovább sütni.
PA sütés után kenje meg a kekszeket olvasztott vajjal, majd pirítsa őket alacsony hőmérsékleten, amíg aranybarna nem lesz a tetejük. Figyeljen rájuk szorosan, mert a pirítás gyorsan megtörténhet.
Vegye ki a sütőből, és kenje meg még egyszer vajjal.
Tálalja melegen vagy szobahőmérsékleten. Tárolja a maradék kekszeket légmentesen záródó edényben.