Go Back
+ servings
Amerikai Krémes desszert egy tányéron, a tetején reszelt csokoládéval.

Amerikai Krémes

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Amerikai Krémes.
4.06 Értékelés 19 szavazat
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 40 perc
Teljes idő 1 óra
Fogás desszert
Konyha Magyar
Mennyiség 8 főre
Kalória 492 kcal

Hozzávalók
  

a tésztához:

a krémhez:

  • 7 db tojásfehérje
  • 8 evőkanál cukor
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 5 dl tej

a tetejére:

Elkészítés
 

  • A tojássárgáját és a cukrot keverjük habosra egy tálban.
  • Adjuk hozzá a lisztet, a sütőport és a kakaót, majd öntsük hozzá a vizet és az olajat.
  • Keverjük simára a tésztát, majd öntsük egy sütőpapírral bélelt tepsibe.
  • Süssük előmelegített sütőben 180°C fokon 20 percig, vagy amíg a tészta rugalmas és aranybarna lesz.
  • A tojásfehérjét verjük kemény habbá, fokozatosan adagolva hozzá a cukrot.
  • A pudingport keverjük simára a tejjel, majd főzzük sűrűre, közepes lángon, állandó keverés mellett.
  • Még forrón a pudinghoz óvatosan keverjük hozzá a tojáshabot.
  • Az elkészült krémet kenjük rá a tésztára egyenletesen. Majd visszatesszük a sütőbe 10-15 percre közepes hőfokon.
  • A tejszínt verjük kemény habbá, majd kenjük el egyenletesen az elkészült krémes rétegen.
  • Hűtsük le a süteményt legalább 3-4 órán keresztül, hogy a krém és a tejszínhab jól megszilárduljon és könnyen szeletelhető legyen.
  • Reszelt csokoládéval jól megszórjuk.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Amerikai Krémes-hez!

Tápérték

Kalória: 492kcalSzénhidrát: 74gFehérje: 13gZsír: 17gTelített zsír: 7gTöbbszörösen telítetlen zsír: 3gEgyszeresen telítetlen zsír: 4gKoleszterin: 208mgNátrium: 85mgKálium: 354mgÉlelmi rost: 1gCukor: 45gVitamin A: 750IUVitamin C: 0.4mgKalcium: 150mgVas: 2mg
Keyword Cukor, Kakaópor, krémes, Liszt, sütőpor, Tej, Tejcsokoládé, tejszín, Tejszínhab, Tojásfehérje, Tojássárgája
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!