Go Back
+ servings
Sült szarvascomb szeletek tálalva egy fehér tányéron, a hús sötétbarna színű és fehér szalonna darabokkal megtűzdelve.

Sült szarvascomb

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Sült szarvascomb.
4.08 Értékelés 13 szavazat
Előkészítés 30 perc
Sütés/főzés 3 hours 30 perc
Teljes idő 4 hours
Fogás főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 8 főre
Kalória 390 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • A szarvascombot előkészíted azzal, hogy három nappal a sütés előtt bepácolod. A szalonnát vékony csíkokra vágod és a megtisztított húsba szúrod.
  • A sárgarépát és hagymát felkarikázod, hozzáadod a fűszereket kivéve a sót, felöntöd vízzel és ecettel, majd felforralod.
  • A forró páclevet a húsra öntöd, lehűtöd, fedő alatt a hűtőben tartod, naponta megforgatva.
  • A sütés napján a húst kiveszed a pácból, lecsepegteted, besózod. Egy nagy teflonedényben zsírt hevítesz, és a húst minden oldalán pirosra sütöd.
  • Hozzáadsz egy kevés páclét, és időnként forgatva puhára párolod. Ha szükséges, a páclét pótolod.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Sült szarvascomb-hoz!

Tápérték

Kalória: 390kcalSzénhidrát: 4gFehérje: 44gZsír: 21gTelített zsír: 8gKoleszterin: 175mgNátrium: 273mgKálium: 673mgÉlelmi rost: 1gCukor: 2gVitamin A: 1303IUVitamin C: 3mgKalcium: 26mgVas: 7mg
Keyword Babérlevél, fekete bors, Kömény, Sárgarépa, Szalonna, Szarvascomb, Tárkonyecet, vöröshagyma, Zsír
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!