Go Back
Print
Recipe Image
Megjegyzés
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Sült szarvascomb
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Sült szarvascomb.
4.08
Értékelés
13
szavazat
Nyomtatás
Pin Recept
Előkészítés
30
perc
perc
Sütés/főzés
3
hours
óra
30
perc
perc
Teljes idő
4
hours
óra
Fogás
főétel
Konyha
Magyar
Mennyiség
8
főre
Kalória
390
kcal
Hozzávalók
1x
2x
3x
1,5
kg
szarvascomb
10
dkg
szalonna
1
db
sárgarépa
2
db
vöröshagyma
1
dl
tárkonyecet
2
evőkanál
zsír
só
fekete bors
őrölt
babérlevél
kömény
Elkészítés
A szarvascombot előkészíted azzal, hogy három nappal a sütés előtt bepácolod. A szalonnát vékony csíkokra vágod és a megtisztított húsba szúrod.
A sárgarépát és hagymát felkarikázod, hozzáadod a fűszereket kivéve a sót, felöntöd vízzel és ecettel, majd felforralod.
A forró páclevet a húsra öntöd, lehűtöd, fedő alatt a hűtőben tartod, naponta megforgatva.
A sütés napján a húst kiveszed a pácból, lecsepegteted, besózod. Egy nagy teflonedényben zsírt hevítesz, és a húst minden oldalán pirosra sütöd.
Hozzáadsz egy kevés páclét, és időnként forgatva puhára párolod. Ha szükséges, a páclét pótolod.
Megjegyzés
Jó étvágyat a Sült szarvascomb-hoz!
Tápérték
Kalória:
390
kcal
Szénhidrát:
4
g
Fehérje:
44
g
Zsír:
21
g
Telített zsír:
8
g
Koleszterin:
175
mg
Nátrium:
273
mg
Kálium:
673
mg
Élelmi rost:
1
g
Cukor:
2
g
Vitamin A:
1303
IU
Vitamin C:
3
mg
Kalcium:
26
mg
Vas:
7
mg
Keyword
Babérlevél, fekete bors, Kömény, Sárgarépa, Szalonna, Szarvascomb, Tárkonyecet, vöröshagyma, Zsír
Próbálta ezt a receptet?
Tudasd velünk
milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmag
Nézze meg>>>
Elefánt fokhagyma XXXL
!