Go Back
+ servings
Sonkás töltött gomba

Sonkás töltött gomba

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Sonkás töltött gomba.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 30 perc
Teljes idő 50 perc
Fogás meleg előétel
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 358 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • A gombát megpucolom, a tönkjeit apróra vágom.
  • A füstölt szalonnát apróra vágom és zsírjára sütöm.
  • Majd leszűröm és a visszamaradt zsíron, megpirítom az apróra vágott hagymát és a gombát.
  • Tűzről levéve hozzá adom az apróra vágott sonkát, a főtt rizst, petrezselymet, nyers tojást és 1 evőkanál tejfölt, ízlés szerint sózom, borsozom. Összekeverem.
  • Kivajazott tepsibe rakom a gombafejeket és rájuk kanalazom a tölteléket.
  • A megmaradt tejföllel megkenjük és megszórjuk a sült szalonnával.
  • Alufóliával letakarva 180°C fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük, majd a fóliát levéve megpirítjuk a tetejét.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Sonkás töltött gomba-hoz!

Tápérték

Kalória: 358kcalSzénhidrát: 12gFehérje: 12gZsír: 29gTelített zsír: 13gTöbbszörösen telítetlen zsír: 3gEgyszeresen telítetlen zsír: 11gTrans Fat: 1gKoleszterin: 106mgNátrium: 629mgKálium: 405mgÉlelmi rost: 1gCukor: 4gVitamin A: 1007IUVitamin C: 13mgKalcium: 90mgVas: 2mg
Keyword gombás, zöldség
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!