Amikor megkelt hozzáadjuk a liszthez, a tojással, a kefirrel, az étolajjal és egy csipet sóval együtt. Az egészet jól kidolgozzuk és 12 egyenlő részre osztjuk.
A margarint a két teáskanál sóval habosra keverjük, és 6 részre osztjuk. A tésztából kb. 30 cm átmérőjű köröket nyújtunk. Egyszerre két kört készítünk el, az egyiket lekenjük a sós margarinnal, a másik lapot rátesszük a tetejére, és a széleket jól lenyomogatjuk.
Aztán a kört felszeleteljük 16 egyenlő részre és a kis kifliket csavarunk fel a körcikkekből. A vastagabb felénél kezdjük a feltekerést, és a végén egy kicsit meghajlítjuk. Mind a 12 részből így készítjük el egymás után a kifliket.
Sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk, megkenjük felvert tojással, megszórjuk sajttal és egy órát kelesztjük.
Mire a végét is feltekerjük, az elejét már betehetjük a sütőbe. A sütőt 180°C fokra előmelegítjük és 20 percig sütjük. Langyosan nagyon finomak a kiflik, de még másnap is ropogósak maradnak.