Go Back
+ servings
Medvehagyma krémleves: Krémes medvehagyma leves tálalva, friss zöld fűszernövényekkel megszórva a tetején.

Medvehagyma krémleves

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Medvehagyma krémleves.
4 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 20 perc
Teljes idő 30 perc
Fogás leves
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 245 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • Egy fazékban forrósítsuk fel a vajat.
  • Adjuk hozzá a felkarikázott újhagymát és az összezúzott fokhagymát, és pároljuk néhány percig.
  • Tegyük hozzá a megmosott és apróra vágott medvehagymát, valamint a megtisztított és kis darabokra vágott burgonyát.
  • Fűszerezzük őrölt borssal, őrölt szerecsendióval és sóval.
  • Öntsük fel a zöldség alaplevessel (vagy ha nincs zöldség alapleves, használjunk vizet és leveskockát).
  • Főzzük a levest 10-12 percig.
  • A főzés végén adjuk hozzá a tejszínt, és jól forraljuk össze.
  • Ha az összetevők megfőttek, használjunk kézi mixert, és pürésítsük a levest simára.
  • Tálaljuk forrón kis tálkákban. Mellé kínáljunk fokhagymás pirítóst az extra ízélményért.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Medvehagyma krémleves-hez!

Tápérték

Kalória: 245kcalSzénhidrát: 24gFehérje: 4gZsír: 16gTelített zsír: 8gTöbbszörösen telítetlen zsír: 1gEgyszeresen telítetlen zsír: 3gTrans Fat: 1gKoleszterin: 42mgNátrium: 523mgKálium: 260mgÉlelmi rost: 1gCukor: 1gVitamin A: 466IUVitamin C: 11mgKalcium: 30mgVas: 1mg
Keyword Burgonya, Egészséges leves, fokhagyma, Krémleves, Magyar konyha, medvehagyma, Tavaszi recept, tejszín, Újhagyma, Zöldség alapleves
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!