Go Back
+ servings
Korhely saláta egy fehér tálban, krémes majonézes-tejfölös alappal, szeletelt virslikkel, apróra vágott piros paprikával díszítve, és petrezselyemlevelekkel megkoronázva.

Korhely saláta

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Korhely saláta.
4 Értékelés 2 szavazat
Előkészítés 20 perc
Teljes idő 20 perc
Fogás hideg előétel
Konyha Magyar
Mennyiség 6 főre
Kalória 892 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • Egy nagy tálban keverjük össze a majonézt, a tejfölt, a mustárt, a sót, a borsot, egy csipet cukrot és az apróra vágott újhagymát. Hagyjuk állni egy kicsit, hogy az ízek jól összeérjenek.
  • A savanyú káposztát kissé összevágjuk, hogy könnyen keverhető legyen. A virslit vékony karikákra szeleteljük. Az almapaprikát is apró darabokra vágjuk.
  • A káposztát, a virslit és az almapaprikát óvatosan beleforgatjuk az előkészített majonézes krémbe.
  • A salátát hűtőbe tesszük, és legalább 1-2 órát állni hagyjuk, hogy az ízek jól összeérjenek.
  • Kenyérrel, fasírttal, vagy sült húsokkal kínáljuk.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Korhely saláta-hoz!

Tápérték

Kalória: 892kcalSzénhidrát: 47gFehérje: 19gZsír: 72gTelített zsír: 27gTöbbszörösen telítetlen zsír: 18gEgyszeresen telítetlen zsír: 21gTrans Fat: 1gKoleszterin: 143mgNátrium: 1358mgKálium: 868mgÉlelmi rost: 6gCukor: 21gVitamin A: 3793IUVitamin C: 170mgKalcium: 275mgVas: 4mg
Keyword Almapaprika, Cukor, fekete bors, Hideg előétel, Magyar konyha, Majonéz, Mustár, Savanyú káposzta, só, Tejföl, Újhagyma, virsli
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!