Go Back
+ servings
Klasszikus panna cotta

Klasszikus panna cotta

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Klasszikus panna cotta.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 10 perc
Teljes idő 25 perc
Fogás desszert
Konyha Olasz
Mennyiség 4 főre
Kalória 645 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • A tejet és a tejszínt egy közepes méretű, vastag aljú fazékba öntjük. A vaníliarudat óvatosan hosszában felvágjuk, majd kivájjuk a közepét, és bele rakjuk a tejes tejszínbe. Beletesszük a rudat is, és közepes lángon főzni kezdjük.
  • Felforraljuk, majd levesszük a tűzről, hozzákeverjük a zselatint és a cukrot, majd folyamatosan kevergetve lehűtjük. Amikor langyosra hűlt, kivesszük belőle a vaníliarudat, majd a sodót a formákba öntjük, és 5-6 órára a hűtőbe tesszük.
  • Tálaláskor a kés élét végigfuttatjuk a tál fala és a puding széle mentén, majd óvatosan tányérra tesszük. Tetszés szerinti gyümölccsel vagy szósszal tálaljuk.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Klasszikus panna cotta-hoz!

Tápérték

Kalória: 645kcalSzénhidrát: 32gFehérje: 4gZsír: 57gTelített zsír: 35gTöbbszörösen telítetlen zsír: 2gEgyszeresen telítetlen zsír: 16gKoleszterin: 208mgNátrium: 68mgKálium: 146mgCukor: 26gVitamin A: 2246IUVitamin C: 1mgKalcium: 126mgVas: 1mg
Keyword desszert, édes krém
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!