Go Back
+ servings
Frissen elkészített Champinones al ajillo egy fehér tálban, apróra vágott petrezselyemmel megszórva.

Champinones al ajillo

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Champinones al ajillo.
4 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 10 perc
Teljes idő 20 perc
Fogás meleg előétel
Konyha Spanyol
Mennyiség 4 főre
Kalória 101 kcal

Hozzávalók
  

  • 50 dkg gomba felszeletelve,
  • 1 teáskanál chili pehely
  • 5 gerezd fokhagyma vékony szeletekre vágva,
  • 1 db citrom leve
  • 2 evőkanál olíva olaj
  • 1 evőkanál petrezselyem aprított

Elkészítés
 

  • A felszeletelt gombákat meglocsolom a citromlével.
  • Egy serpenyőben felmelegítem az olíva olajat, majd pár pillanatig megfuttatom benne a fokhagymaszeleteket és a chili pelyheket.
  • Addig sütöm, amíg a fokhagymaszeletek enyhén meg nem barnulnak. Ezután hozzáadom a gombaszeleteket, sózom, borsozom, és körülbelül 5-10 percig sütöm őket folyamatos kevergetés mellett, amíg meg nem puhulnak.
  • A végén hozzáadom az aprított petrezselymet, összeforgatom, és melegen tálalom.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Champinones al ajillo-hoz!

Tápérték

Kalória: 101kcalSzénhidrát: 7gFehérje: 4gZsír: 7gTelített zsír: 1gTöbbszörösen telítetlen zsír: 1gEgyszeresen telítetlen zsír: 5gNátrium: 8mgKálium: 422mgÉlelmi rost: 2gCukor: 3gVitamin A: 109IUVitamin C: 12mgKalcium: 17mgVas: 1mg
Keyword Champinones al ajillo, Chili pehely, Citromlé, Egészséges fogás, Egyszerű és gyors recept, fokhagyma, gomba, Meleg előétel, Olíva olaj, Petrezselyem, Spanyol konyha, Vegetáriánus
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!