Keverd simára az ételkeményítőt a tejjel egy közepes méretű edényben, majd alacsony lángon, kevergetve főzd be sűrű, sima besamel mártássá. Ízesítsd sóval, borssal és az általad választott fűszerekkel.
Az elkészült besamel mártásba forgasd bele a párolt, aprított zöldségeket, valamint keverd hozzá a reszelt sajt nagy részét is.
Egy tiszta munkafelületen terítsd szét a réteslapokat, és minden egyes lapot kenj meg óvatosan az olvasztott margarinnal. Ha kész vagy, helyezz egy adag zöldséges tölteléket a réteslapok egyik szélére.
A tölteléket helyezd úgy, hogy hagyhatsz szélét a réteslapnak, majd óvatosan tekerd fel a rétest.
A rétes tetejét is megkenheted egy kevés olvasztott margarinnal, és szórhatsz rá a maradék reszelt sajtból.
Helyezd a rétest egy sütőpapírral bélelt tepsibe.
Előmelegített sütőben, 180°C-on süsd a rétest körülbelül 20 percig, vagy amíg aranybarna és ropogós nem lesz.
A sütési idő eltelte után vedd ki a rétest a sütőből, és hagyd néhány percig hűlni mielőtt felszeleteled.