Egy 25x35 cm-es tepsit béleljünk ki sütőpapírral. A megpucolt almákat szeleteljük bele nem túl vékonyan. Szórjuk meg barna cukorral és reszelt citromhéjjal.
A tojásokat verjük fel a cukorral és az olajjal egy tálban. Adjuk hozzá a lisztet, sütőport és étkezési keményítőt, majd keverjük csomómentesre. Ebből a tésztából öntsünk a tepsibe az almákra, de hagyjunk meg egy kis mennyiséget. A megmaradt tésztához keverjük hozzá a kakaót, majd csepegtessük a fehér tésztára és cirmozzuk bele. Süssük 200°C-on 10 percig, majd csökkentsük a hőmérsékletet 160°C-ra és süssük további 20 percig.
Egy lábasban készítsük el a pudingot a csomagoláson lévő utasítás szerint, de adjuk hozzá az étkezési keményítőt is. Amikor a puding elkészült, vegyük le a tűzről, és keverjük bele a diónyi vajat. Hagyjuk teljesen kihűlni. Egy másik tálban keverjük simára a 10 dkg vajat a porcukorral, majd adjuk hozzá a kihűlt pudingot és keverjük össze.
Amikor a tészta is teljesen kihűlt, simítsuk rá a krémet. A csokoládét olvasszuk fel gőz felett, majd kenjük a krém tetejére. Tegyük hűtőbe, és hagyjuk megdermedni a csokoládét.