Go Back
+ servings
Tányéron szervírozott chilis lencse, ropogós bacon darabokkal és reszelt sajttal a tetején.

Chilis lencse

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Chilis lencse.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 1 óra
Teljes idő 1 óra 20 perc
Fogás főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 6 főre
Kalória 519 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • A bacont és a vöröshagymát felkockázzuk. A lencsét ha szükséges, előre megfőzzük, vagy ha konzervet használunk, leöntjük a levét.
  • Egy magas falú serpenyőben, olívaolajon ropogósra pirítjuk a bacont, majd kiszedjük és félretesszük.
  • Ugyanabban az olajban a vöröshagymát néhány percig pároljuk, majd a végén hozzáadjuk a reszelt fokhagymát is.
  • A lángot feljebb tekerjük, hozzáadjuk a darált sertéscombot és fehéredésig pirítjuk. Ezután hozzákeverjük a paradicsompürét és tovább pirítjuk pár percig.
  • Felöntjük vörösborral, elpároljuk az alkoholt, majd hozzáadjuk az alaplevet. Fűszerezzük sóval, borssal, chilivel, kakukkfűvel, babérlevéllel, római köménnyel, fahéjjal, és a savasságot cukorral egyensúlyozzuk ki. Közepes lángon 20 percig pároljuk, szükség esetén pótolva a folyadékot.
  • A raguhoz keverjük a lecsepegtetett lencsét, a petrezselymet és a pirult bacont.
  • Reszelt parmezánnal és friss bagettel tálaljuk.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Chilis lencse-hez!

Tápérték

Kalória: 519kcalSzénhidrát: 33gFehérje: 39gZsír: 22gTelített zsír: 6gTöbbszörösen telítetlen zsír: 2gEgyszeresen telítetlen zsír: 11gKoleszterin: 81mgNátrium: 775mgKálium: 512mgÉlelmi rost: 6gCukor: 4gVitamin A: 150IUVitamin C: 6.6mgKalcium: 130mgVas: 6.7mg
Keyword Alaplé, Babérlevél, Bacon, Chili, Chilis lencse, Cukor, Fahéj, fekete bors, Főétel, fokhagyma, Kakukkfű, Magyar konyha, Olívaolaj, Paradicsompüré, Parmezán, Petrezselyem, Római kömény, Sertéscomb, só, Tápláló fogás, Vörösbor, vöröshagyma
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!