Go Back
+ servings
Kossuth kifli

Kossuth kifli

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Kossuth kifli.
4 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 30 perc
Teljes idő 45 perc
Fogás desszert
Konyha Magyar
Mennyiség 8 főre
Kalória 629 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • Melegítsük elő a sütőt 175°C-ra.
  • Egy tepsit vajazzunk ki és szórjunk rá egy kevés lisztet.
  • Verjük fel a tojásokat, cukrot és reszelt citromhéjat egy robotgép segítségével, amíg a keverék világos és sűrű nem lesz.
  • Adjuk hozzá a kihűlt, olvasztott vajat, majd a citromlevet és keverjük tovább.
  • Egy másik tálban keverjük össze a lisztet és a sütőport.
  • Adjuk hozzá a tojásos keverékhez és alaposan dolgozzuk össze, hogy egy sima tésztát kapjunk.
  • Öntsük a tésztát a kivajazott és kilisztezett tepsibe.
  • Süssük 175°C fokon, tűpróbáig. (Ez általában 30 perc, de függ a sütőtől is.)
  • Amikor kész, vegyük ki a sütőből és hagyjuk teljesen kihűlni.
  • Egy pogácsaszaggatóval vagy egy kis pohárral szaggassuk ki a tésztából félhold alakú darabokat.
  • Tálalás előtt hintjük meg porcukorral.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Kossuth kifli-hez!

Tápérték

Kalória: 629kcalSzénhidrát: 74gFehérje: 9gZsír: 34gTelített zsír: 20gTrans Fat: 1gKoleszterin: 203mgNátrium: 396mgKálium: 119mgÉlelmi rost: 2gCukor: 38gVitamin A: 1118IUVitamin C: 9mgKalcium: 85mgVas: 3mg
Keyword desszert, sütemény
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!