A tésztához a tojások sárgáját a porcukorral habosra keverjük. A vizet apránként hozzáadjuk, majd beleforgatjuk a liszttel és a sütőporral összekevert kakaót is. A kemény habbá vert tojásfehérjét óvatosan beleforgatjuk.
Egy 24 cm-es tortaformát sütőpapírral kibélelünk. Beleöntjük a masszát és előmelegített sütőben közepes lángon kb. 35 perc alatt megsütjük. Ezután a sütőt elzárjuk, az ajtaját kinyitjuk és még 10 percig benne hagyjuk.
A töltelékhez felverjük a tejszínhabot, a végén hozzáadjuk a porcukrot és a vaníliás cukrot, meg a habfixálót majd beleforgatjuk a kókuszreszeléket is. A tortakorong tetejét 1 cm vastagon levágjuk, majd a belsejét is kikaparjuk, úgy, hogy kb. 1 cm vastag pereme maradjon.
A kókuszos tejszínt a helyére töltjük, elsimítjuk, a tetejét visszarakjuk és rövid időre hűtőbe tesszük.
A mázhoz valókat a vaj kivételével lábasba öntjük és kevergetve pár perc alatt sűrűre főzzük. A tűzről levéve beledobjuk a vajat.
Amikor már szinte hideg, a tortát körben vastagon bevonjuk vele, majd hűtőbe tesszük dermedni egész éjszakára. Forró vízbe mártott késsel fölszeleteljük. A máz nem lesz rajta szilárd, hanem pudingszerű.