Go Back
+ servings
Frissen sült, aranybarna almás felfújt egy fehér tányéron.

Almafelfújt

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Almafelfújt.
4.67 Értékelés 3 szavazat
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 20 perc
Teljes idő 40 perc
Fogás desszert
Konyha Magyar
Mennyiség 4 adag
Kalória 293 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • Válaszd el óvatosan a tojásfehérjéket a sárgáktól.
  • Hámozd meg az almákat, majd vágd őket negyedekre és távolítsd el a magházat. A citromlével óvatosan locsold meg az almát, hogy ne változzon barna színűvé.
  • Melegíts fel 1 dkg vajat egy serpenyőben. Pirítsd az almát benne 1-2 percig mindkét oldalán, majd közben add hozzá 2 evőkanál cukrot is.
  • Kapcsold be a sütőt és állítsd be 180°C-ra. Egy hőálló tálat kenj ki a maradék vajjal.
  • A tojássárgájához add hozzá a cukrot, és keverd jól el, amíg a színe halványodni kezd. A tojásfehérjét verd kemény habbá egy csipet só hozzáadásával. Ezután óvatosan keverd össze a tojásfehérjét a sárgás keverékkel.
  • Az elkészült masszát öntsd bele a kivajazott tálba, majd süsd 5 percig.
  • Vedd ki az edényt a sütőből, és helyezd el rajta a pirított almát. Ezután tedd vissza a sütőbe, és süsd még 15 percig.
  • Amint kész, vedd ki a sütőből, és tálald azonnal melegen.

Megjegyzés

Jó étvágyat az Almafelfújt-hoz!

Tápérték

Kalória: 293kcalSzénhidrát: 44gFehérje: 9gZsír: 10gTelített zsír: 4gTöbbszörösen telítetlen zsír: 1gEgyszeresen telítetlen zsír: 3gKoleszterin: 287mgNátrium: 578mgKálium: 147mgÉlelmi rost: 1gCukor: 42gVitamin A: 650IUVitamin C: 6.6mgKalcium: 30mgVas: 1.3mg
Keyword alma, Almafelfújt, Citrom, Cukor, tojás, Vaj
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!