Válaszd el óvatosan a tojásfehérjéket a sárgáktól.
Hámozd meg az almákat, majd vágd őket negyedekre és távolítsd el a magházat. A citromlével óvatosan locsold meg az almát, hogy ne változzon barna színűvé.
Melegíts fel 1 dkg vajat egy serpenyőben. Pirítsd az almát benne 1-2 percig mindkét oldalán, majd közben add hozzá 2 evőkanál cukrot is.
Kapcsold be a sütőt és állítsd be 180°C-ra. Egy hőálló tálat kenj ki a maradék vajjal.
A tojássárgájához add hozzá a cukrot, és keverd jól el, amíg a színe halványodni kezd. A tojásfehérjét verd kemény habbá egy csipet só hozzáadásával. Ezután óvatosan keverd össze a tojásfehérjét a sárgás keverékkel.
Az elkészült masszát öntsd bele a kivajazott tálba, majd süsd 5 percig.
Vedd ki az edényt a sütőből, és helyezd el rajta a pirított almát. Ezután tedd vissza a sütőbe, és süsd még 15 percig.
Amint kész, vedd ki a sütőből, és tálald azonnal melegen.