Go Back
+ servings
Csokis gesztenyés kocka

Csokis gesztenyés kocka

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Csokis gesztenyés kocka.
3.67 Értékelés 3 szavazat
Előkészítés 35 perc
Sütés/főzés 10 perc
Teljes idő 45 perc
Fogás desszert
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 1235 kcal

Hozzávalók
  

a piskótához:

a tepsi kikenéséhez:

a krémhez:

  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 1 mokkáskanál rumaroma
  • 2 csomag pudingpor csokoládé ízű
  • 6 dl tej
  • 6 evőkanál cukor

a tetejére:

Elkészítés
 

  • A tojásokat szétválasztjuk. A sárgájához adjuk a kristálycukrot és a vaníliás cukrot, majd egy robotgép segítségével habosra keverjük.
  • Hozzáadjuk a tejfölt, a vajat és tovább keverjük. Beletesszük a lisztet és a sütőport, majd alaposan összekeverjük.A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd óvatosan a masszába forgatjuk.
  • Egy tepsit kikenünk vajjal, megszórjuk zsemlemorzsával, majd belesimítjuk a masszát. Nálam a tepsi mérete: 28x19 cm és 7 cm magas. Előmelegített 175-180°C fokos sütőben készre sütjük. A sütés ideje sütőfüggő, tűpróbával ellenőrizzük!
  • A tejhez adjuk a pudingport, a rumaromát és a cukrot, majd sűrű pudingot főzünk belőle. Amikor langyosra hűlt a puding, hozzáadjuk a villával összetört gesztenyemasszához, majd egy robotgéppel nagyjából csomómentesre keverjük.
  • A kihűlt piskótát két felé vágjuk. A tepsibe helyezéskor a felső része kerüljön alulra. A tésztára simítjuk a krémet, majd befedjük a másik piskótalappal. Azért tesszük a piskóta alsó részét felülre, hogy szép egyenletes legyen a sütink teteje.
  • Pár órára hűtőbe tesszük.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Csokis gesztenyés kocka-hoz!

Tápérték

Kalória: 1235kcalSzénhidrát: 199gFehérje: 20gZsír: 41gTelített zsír: 24gTöbbszörösen telítetlen zsír: 2gEgyszeresen telítetlen zsír: 11gKoleszterin: 229mgNátrium: 770mgKálium: 670mgÉlelmi rost: 6gCukor: 98gVitamin A: 2200IUVitamin C: 0.8mgKalcium: 300mgVas: 3.6mg
Keyword desszert, sütemény
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!