A tojásokat szétválasztjuk. A sárgájához adjuk a kristálycukrot és a vaníliás cukrot, majd egy robotgép segítségével habosra keverjük.
Hozzáadjuk a tejfölt, a vajat és tovább keverjük. Beletesszük a lisztet és a sütőport, majd alaposan összekeverjük.A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd óvatosan a masszába forgatjuk.
Egy tepsit kikenünk vajjal, megszórjuk zsemlemorzsával, majd belesimítjuk a masszát. Nálam a tepsi mérete: 28x19 cm és 7 cm magas. Előmelegített 175-180°C fokos sütőben készre sütjük. A sütés ideje sütőfüggő, tűpróbával ellenőrizzük!
A tejhez adjuk a pudingport, a rumaromát és a cukrot, majd sűrű pudingot főzünk belőle. Amikor langyosra hűlt a puding, hozzáadjuk a villával összetört gesztenyemasszához, majd egy robotgéppel nagyjából csomómentesre keverjük.
A kihűlt piskótát két felé vágjuk. A tepsibe helyezéskor a felső része kerüljön alulra. A tésztára simítjuk a krémet, majd befedjük a másik piskótalappal. Azért tesszük a piskóta alsó részét felülre, hogy szép egyenletes legyen a sütink teteje.