Go Back
+ servings
Chantilly krémmel töltött üvegpohár, tetején kakaóval megszórva, friss gyümölcsökkel és babapiskótával díszítve.

Chantilly krém

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Chantilly krém.
3 Értékelés 3 szavazat
Előkészítés 10 perc
Teljes idő 10 perc
Fogás desszert
Konyha Francia
Mennyiség 4 főre
Kalória 326 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • A hideg tejszínt elektromos habverővel verni kezdjük, mikor szilárdulni kezd, óvatosan beleszitáljuk a kakaóport és a vaníliás porcukrot. Folyamatos keverés mellett 4-5 perc alatt kemény habbá verjük.
  • 4 szép gyümölcsöt félreteszünk a díszítéshez.
  • 4 öblös pohárban elosztjuk a gyümölcs felét, majd rákanalazzuk a krém felét, ezt még egyszer megismételjük. Minden pohár tetejét gyümölccsel díszítünk. Ha van rá lehetőségünk, érdemes 15-20 percet pihentetni a hűtőszekrényben.
  • Önálló desszertként vagy édes teasüteménnyel kínáljuk.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Chantilly krém-hez

Tápérték

Kalória: 326kcalSzénhidrát: 30gFehérje: 4gZsír: 23gTelített zsír: 14gKoleszterin: 76mgNátrium: 9mgKálium: 315mgÉlelmi rost: 2gCukor: 22gVitamin A: 717IUVitamin C: 4mgKalcium: 112mgVas: 1mg
Keyword Chantilly krém, édes krém, Elektromos habverő, Francia desszert, Gyors desszert, Habtejszín, Hütés, Kakaó, Tejszínhabos sütemény, Vaníliás porcukor
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!