Go Back
+ servings
Diós-rozmaringos bonbon

Diós-rozmaringos bonbon

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Diós-rozmaringos bonbon.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 55 perc
Sütés/főzés 5 perc
Teljes idő 1 óra
Fogás desszert
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 905 kcal

Eszközök

  • mártóvilla
  • pergamenpapír

Hozzávalók
  

  • 20 dkg dió
  • 1 teáskanál rozmaring
  • 10 dkg cukor
  • 5 cl tejszín
  • 1 evőkanál vaj puha
  • 20 dkg étcsokoládé temperált
  • olaj

Elkészítés
 

  • A cukrot közepes lángon kevergetés nélkül világos karamellé olvasztjuk.
  • Ehhez hozzáadjuk a durvára vágott diót és a finomra aprított rozmaringot. A tejszínt hozzáadva még 5 percig mérséklet lángon főzzük.
  • Végül hozzáadjuk a vajat is és egy olajozott munkafelületre vagy tepsi hátára öntjük a masszát úgy, hogy kb. 1 cm magas legyen. 1 óráig hűlni hagyjuk és a megkeményedett masszát kisebb hasábokra vágjuk.
  • Legvégül a temperált csokoládéba mártjuk a kis hasábjainkat, majd pergamenpapíron pihentetjük.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Diós-rozmaringos bonbon-hoz!

Tápérték

Kalória: 905kcalSzénhidrát: 55gFehérje: 12gZsír: 74gTelített zsír: 21gTrans Fat: 1gKoleszterin: 27mgNátrium: 43mgKálium: 595mgÉlelmi rost: 9gCukor: 38gVitamin A: 336IUVitamin C: 1mgKalcium: 98mgVas: 7mg
Keyword bonbon, dió
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!