Go Back
+ servings
Sarokház

Sarokház

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Sarokház.
5 Értékelés 3 szavazat
Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 30 perc
Teljes idő 40 perc
Fogás desszert
Konyha Magyar
Mennyiség 12 főre
Kalória 426 kcal

Hozzávalók
  

a piskótához:

a krémhez:

a díszítéshez:

Elkészítés
 

  • A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjékhez adjuk a cukrot, majd kemény habbá verjük. A tojássárgáját is felverjük, és hozzáöntjük a habhoz. Összekeverjük, majd hozzáöntjük a sütőporos lisztet, és azzal is elkeverjük.
  • Kizsírozott, lisztezett tepsibe öntjük, majd takarékon megsütjük. Amíg a piskótánk sül, elkészítjük a krémet.
  • Kevés tejjel elkeverjük a réteslisztet, a többit pedig feltesszük főni. Amikor felforrt, hozzáadjuk a réteslisztet.
  • Ha elkészült, levesszük a tűzről, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, hagyjuk kihűlni.
  • A margarint a porcukorral és a kakaóval kikeverjük, ezután hozzáadjuk a kihűlt fehér krémet és a rumot.
  • Ha a piskótánk megsült és kihűlt, akkor kettévágjuk középen, és 3 vékony lapot vágunk mindkettőből.
  • Ezeket a krémmel megkenjük, és háromszög alakban felvágjuk, majd a felvert tejszínhabbal díszítjük.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Sarokház-hoz!

Tápérték

Kalória: 426kcalSzénhidrát: 37gFehérje: 9gZsír: 28gTelített zsír: 9gTrans Fat: 1gKoleszterin: 164mgNátrium: 356mgKálium: 187mgÉlelmi rost: 2gCukor: 23gVitamin A: 1222IUVitamin C: 1mgKalcium: 118mgVas: 2mg
Keyword sütemény, torta
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!