A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjékhez adjuk a cukrot, majd kemény habbá verjük. A tojássárgáját is felverjük, és hozzáöntjük a habhoz. Összekeverjük, majd hozzáöntjük a sütőporos lisztet, és azzal is elkeverjük.
Kizsírozott, lisztezett tepsibe öntjük, majd takarékon megsütjük. Amíg a piskótánk sül, elkészítjük a krémet.
Kevés tejjel elkeverjük a réteslisztet, a többit pedig feltesszük főni. Amikor felforrt, hozzáadjuk a réteslisztet.
Ha elkészült, levesszük a tűzről, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, hagyjuk kihűlni.
A margarint a porcukorral és a kakaóval kikeverjük, ezután hozzáadjuk a kihűlt fehér krémet és a rumot.
Ha a piskótánk megsült és kihűlt, akkor kettévágjuk középen, és 3 vékony lapot vágunk mindkettőből.
Ezeket a krémmel megkenjük, és háromszög alakban felvágjuk, majd a felvert tejszínhabbal díszítjük.