Go Back
+ servings
Csípős csirkecurry

Csípős csirkecurry

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Csípős csirkecurry.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 30 perc
Teljes idő 45 perc
Fogás főétel
Konyha Indiai
Mennyiség 4 főre
Kalória 265 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • A csirkéről lehúzzuk a bőrt, majd kicsontozzuk, és felkockázzuk. Sót és curryport adunk hozzá, majd 2 órán át állni hagyjuk.
  • Az olajat felforrósítjuk, a hagymát felaprítjuk, majd a köménymaggal együtt az olajon megpároljuk.
  • A fokhagymát áttörjük, majd a chilipaprikával, gyömbérporral és a hússal együtt a hagymához adjuk. 4-5 percig sűrítjük, majd hozzáadjuk a tejet. Lefedve, 10-15 percig pároljuk, majd, amikor a hús magába szívta a tejet, még 10 pecig állni hagyjuk.
  • Citromlevet csöpögtetünk rá, és rizzsel tálaljuk.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Csípős csirkecurry-hez!

Tápérték

Kalória: 265kcalSzénhidrát: 6gFehérje: 25gZsír: 15gTelített zsír: 2gTöbbszörösen telítetlen zsír: 4gEgyszeresen telítetlen zsír: 8gTrans Fat: 1gKoleszterin: 75mgNátrium: 436mgKálium: 537mgÉlelmi rost: 1gCukor: 3gVitamin A: 99IUVitamin C: 6mgKalcium: 55mgVas: 1mg
Keyword csirke, húsétel
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!