Go Back
+ servings
Szicíliai rakott padlizsán

Szicíliai rakott padlizsán

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Szicíliai rakott padlizsán.
4 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 30 perc
Sütés/főzés 50 perc
Teljes idő 1 óra 20 perc
Fogás főétel
Konyha Olasz
Mennyiség 4 főre
Kalória 726 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • A padlizsánt megmossuk, leszárogatjuk. A végeit levágjuk és nagyjából 7-8 mm vastag karikákra vágjuk. Megsózzuk , 20-30 percet pihentetjük, majd kinyomkodjuk és 2 evőkanál olívaolajon megpirítjuk. Ha elkészültünk vele, félrerakjuk.
  • Elkészítjük a paradicsomos-húsos ragut, amihez elsőként összeturmixoljuk a paradicsom konzervet. A hagymát megpucoljuk és apróra vágjuk majd, 1 evőkanál olívaolajon megfuttatjuk. Hozzáadjuk a vékonyra felvágott fokhagymát és fél percig együtt pirítjuk. A paradicsomlével felöntjük, enyhén megsózzuk, megborsozzuk, a finomra vágott bazsalikommal fűszerezzük.
  • A répát megpucoljuk, apróra vágjuk, a hússal együtt a paradicsomos alapba keverjük. 15-20 perc alatt, fedő alatt puhára pároljuk.
  • Ha minden elkészült, előveszünk egy közepes hőálló tálat. A tál aljába lerakunk egy sor padlizsánt, erre rásimítunk a raguból egy részt. Utána a karikákra vágott főtt tojás következik, erre a vékony csíkokra vágott sonka, és legvégül a parmezán. Ezután ismét egy sor padlizsán... addig rakjuk amíg el nem fogynak a hozzávalók. A tetejére padlizsán kerüljön, majd erre rászeleteljük a mozzarella sajtot.
  • Előmelegített sütőbe kb.fél órát sütjük. ( 180-190°C,légkeveréses 170 °C )

Megjegyzés

Jó étvágyat a Szicíliai rakott padlizsán-hoz!

Tápérték

Kalória: 726kcalSzénhidrát: 28gFehérje: 50gZsír: 47gTelített zsír: 20gTöbbszörösen telítetlen zsír: 4gEgyszeresen telítetlen zsír: 19gTrans Fat: 1gKoleszterin: 336mgNátrium: 1289mgKálium: 1352mgÉlelmi rost: 10gCukor: 15gVitamin A: 3605IUVitamin C: 18mgKalcium: 609mgVas: 5mg
Keyword egytálétel, zöldség
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!