Vágja le a gyökérvégét minden gerezd fokhagymáról, majd hámozza meg.
Fektessen minden elefánt fokhagyma gerezdet a laposabb oldalára, majd egy nagyon éles késsel vágja 3mm vastag szeletekre.
Melegítsük elő a tűzhelyen lévő grillt.
Egy kis tálba dobjuk a fokhagyma szeleteket olajjal, fűszerekkel és cukorral. Ezután egyenletesen elosztjuk őket egy nagy tányéron, és mindkét oldalát megszórjuk sóval és borssal.
Helyezze az elefánt fokhagyma szeleteket a grillre, ha már nagyon forró. Sipogó hangot kell hallania - ha nem, akkor még nem elég meleg. Várja meg a zümmögést! Grillezzünk a fokhagyma szeleteket körülbelül 2 percig. (Ne hagyja, hogy túl sötét legyen, különben keserűek lesznek.) Óvatosan fordítsa meg őket, és grillezze a másik oldalt még körülbelül 2 percig.
Vegye ki a fokhagymát a rácsból, és hagyja lehűlni szobahőmérsékletre.